«Первый канал» вирізав з «Познера» обговорення цензури на російському телебаченні (ВІДЕО)

7 Лютого 2012
18109
7 Лютого 2012
20:57

«Первый канал» вирізав з «Познера» обговорення цензури на російському телебаченні (ВІДЕО)

18109
«Первый канал» вирізав з «Познера» обговорення цензури на російському телебаченні (ВІДЕО)

«Первый канал» вирізав з програми «Познер», показаної на європейську частину Росії, обговорення цензури на російських федеральних каналах. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на ЖЖ-юзера jurij7070, який виклав у своєму блозі фрагмент з програми, що була показана на Далекому Сході в прямому ефірі, і відцензурований варіант програми, показаний згодом у європейській частині Росії.

 

У програмі ведучий ток-шоу Володимир Познер поставив запитання своїй гості Тіні Канделакі про те, хто винен у тому, що «доступ до масового ефіру був закритий для багатьох людей і, як наслідок, ідей». Канделакі відповіла, що винні в ситуації з цензурою «всі ми», маючи на увазі, судячи з усього, всіх журналістів.

 

Телеведуча також згадала, що на «таємній вечері» в першого заступника керівника адміністрації президента Владислава Суркова вона запропонувала показувати на телебаченні блогера-опозиціонера Олексія Навального і що пізніше вона просто вирішила створити власний формат програми, у яку може запросити всіх.

 

Тіна Канделакі додала, що поки не домовилася про інтерв'ю з Навальним, і відзначила, що на програму до Познера він прийшов би більш охоче. Володимир Познер у відповідь на це запитав Канделакі, чи дозволять йому, на її думку, запросити Олексія Навального на «Первый канал» і чи причетний до подібних рішень Кремль. Телеведуча заявила, що рішення, які приймаються на «Первом канале», залежать від його керівництва, і додала, що готова сама запропонувати Володимиру Познеру майданчик для інтерв'ю з Навальним.

 

Завершили Канделакі й Познер своє обговорення ситуацією на «Эхе Москвы», якому, як вважає Володимир Познер, «дозволено» робити такі речі, які не дозволені іншим ЗМІ, через маленьку аудиторію радіостанції.

 

У фрагменті, показаному на європейську частину Росії, залишили тільки перше запитання Володимира Познера і відповідь Тіни Канделакі про вину всіх. Одразу після цього був показаний фрагмент з обговоренням «Эха Москвы».

 

Як зауважує Lenta.ru, ситуації, коли фрагменти або цілі програми, показані на Далекому Сході, не доходять до європейської частини Росії, відбуваються на федеральних каналах не вперше. Так, у жовтні 2011 року в програмі «Центральне телебачення» на Далекому Сході був показаний сюжет про катування в Чечні, який був вирізаний з програми, показаної в європейській частині Росії. Прес-служба телеканалу тоді назвала цей випадок «звичайною практикою» і заявила, що сюжет було вирішено «відправити на допрацювання».

 

Фрагмент «Познера», що вийшов на Далекому Сході:

 

 

Фрагмент «Познера», що вийшов у європейській частині Росії:

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18109
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду