detector.media
13.02.2012 18:42
Російські виборці назвали топ-трійку телеканалів «телевідділами штабу» Путіна

Російська «Ліга виборців» звернулася з відкритим листом до керівників «Первого канала», «России-1» і НТВ Костянтина Ернста, Олега Добродєєва і Володимира Кулістікова, звинувативши їхні канали в порушенні передвиборного законодавства в перший тиждень агітації. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на сайт «Ліги виборців».

 

На думку членів організації, три головних російських телеканали нерівномірно висвітлюють діяльність усіх кандидатів у президенти, а їхні випуски новин «служать відвертим піар-інструментом Володимира Путіна».

 

У листі відзначається, що Володимир Путін «домінує в усіх інформаційних програмах», а всі його слова подаються «як абсолютна істина». Таким чином, вважають у «Лізі виборців», федеральні канали намагаються переконати своїх глядачів у завчасній перемозі Путіна на виборах і насправді «працюють телевідділами штабу одного-єдиного кандидата».

 

Члени «Ліги виборців» також розкритикували відмову Путіна від особистої участі в телевізійних дебатах. «Виходить, що багатолітній глава держави й уряду не вважає за потрібне в режимі публічної полеміки звітувати суспільству про свою попередню діяльність і відстоювати свою передвиборну програму», - йдеться в листі.

 

На думку авторів листа, порушення каналами передвиборного законодавства ставить під сумнів легітимність виборчої кампанії. «Ліга виборців» вимагає від керівників «Первого канала», «России-1» і НТВ усунути всі порушення, а від Центральної виборчої комісії - проконтролювати виконання цієї вимоги.

 

Агітаційна кампанія перед виборами президента Росії стартувала 4 лютого. Дебати вже пройшли на двох каналах - «Первом» і «России-24», а 15 і 27 лютого пройдуть на ТВЦ і «России-1». Раніше стало відомо, що Володимир Путін особисто не братиме участі в дебатах, а замість нього зустрічатися з іншими кандидатами будуть його довірені особи. Інші кандидати в президенти - Геннадій Зюганов, Володимир Жириновський, Сергій Міронов - особисто беруть участь у дебатах. Самовисуванець Михайло Прохоров заявив, що братиме участь у дебатах з кандидатами, але не з їхніми представниками, і на дебати з Володимиром Путіним збирається також відправити своїх довірених осіб.

 

Зауважимо, що Михайло Прохоров став учасником останнього випуску гумористичного шоу «Прожекторперісхілтон» на «Первом канале». Ведучі програми в ефірі заявили, що це не можна розцінювати як передвиборну агітацію.

 

«Ліга виборців» - це громадське об'єднання, засновниками якого є блогер Рустем Адагамов (drugoi), журналіст і поет Дмитро Биков, громадянський активіст, блогер Ілля Варламов (zyalt), продюсер, композитор і режисер Георгій Васильєв, лікар і громадянський активіст Єлизавета Глінка (Доктор Ліза), відеоблогер Дмитро Іванов (kamikadze-d), телеведуча Тетяна Лазарєва, вчений, політолог Дмитро Орєшкін, журналіст і телеведучий Леонід Парфьонов, журналіст і видавець Сергій Пархоменко, журналіст і громадянський активіст Ольга Романова, підприємець і громадянський активіст Олена Тихонова («Біла стрічка»), письменниця Людмила Уліцька, письменник Григорій Чхартішвілі (Борис Акунін), співак, композитор, поет і продюсер Юрій Шевчук, координатор руху «Сині відерця» Петро Шкуматов.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY