Львівська облрада прийняла рішення про вихід зі співзасновників «УТ-Захід»

20 Квітня 2010
19500
20 Квітня 2010
12:37

Львівська облрада прийняла рішення про вихід зі співзасновників «УТ-Захід»

19500
Львівська облрада прийняла рішення про вихід зі співзасновників «УТ-Захід»

Львівська обласна рада доручила комунальному підприємству «Телекомпанія "Львів-ТБ"» вийти зі складу співзасновників ТОВ «Телерадіокомпанія "УТ-Захід"» до 1 серпня 2010 року. За таке рішення проголосували 84 депутати на сесії Львівської облради сьогодні, 20 квітня, повідомляє ZIK.

 

Таке рішення депутати прийняли, заслухавши звіт голови тимчасової контрольної комісії Петра Колодія. Комісія рекомендувала депутатам прийняти рішення про вихід телекомпанії «Львів-ТБ» зі складу співзасновників ТРК «УТ-Захід».

 

Львівська облрада також доручила комунальному підприємству «Телекомпанія "Львів-ТБ"» напрацювати механізм взаємовигідної співпраці з «УТ-Захід».

 

Тимчасова контрольна комісія облради була створена 24 листопада 2009 року після того, як на Львівській ОДТРК, яка ділить ефір з телеканалом «УТ-Захід», стався силовий конфлікт.

 

Проект «УТ-Захід», як писала ТК, був ініційований два роки тому генеральним директором телекомпанії «Львів-ТБ» Михайлом Хвойницьким і передбачав об'єднання 8 комунальних телемовників Західної України в єдиний канал з ефірним, кабельним і супутниковим розповсюдженням. 23 квітня Львівська обласна рада, що є засновником «Львів-ТБ», погодилась на створення такого телеканалу. Інвестором проекту виступив львівський бізнесмен, власник футбольного клубу «Карпати» Петро Димінський.

 

Представник Петра Димінського Ігор Дедишин повідомляв журналістам, що співзасновниками ТОВ «ТРК "УТ-Захід"» є три структури: КП «Львів-ТБ» в особі Львівської обласної ради, телекомпанія «Міст ТБ», якій належить 33,3%, а також ТОВ «Бізнес медіа активи». «Засновували телекомпанію "УТ-Захід" три структури: "Львів-ТБ", "Міст ТБ" і ТРК "УТ-3", яка була створена в жовтні 2007 року і придбала корпоративні права на ТОВ ТРК "Міст ТБ" і увійшла в засновники разом із "Львів-ТБ" рішенням сесії Львівської облради від 10 березня 2009 року», - пояснив він. Згодом, за його словами, ТОВ «Бізнес медіа активи» придбало корпоративні права ТРК «УТ-3» і стало співвласником «УТ-Захід».

 

Компанії «Львів-ТБ», «Міст ТБ» і Львівська ОДТРК володіють ліцензіями на ефірне мовлення з використанням 12 ТВК у Львові. «Міст ТБ» і «Львів-ТБ» співпрацюють в рамках єдиного телепроекту «УТ-Захід». У листопаді 2009 року на Львівській ОДТРК стався силовий конфлікт, оскільки мовники не змогли узгодити між собою ефірний час.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19500
Читайте також
23.02.2012 13:00
Мар'яна Закусило
35 726
08.12.2009 13:36
Омелян Коханський, ZAXID.NET
23 489
24.11.2009 15:07
Отар Довженко
, Марина Баранівська, Олена Коркодим
27 314
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду