Львівська облрада хоче звільнити директора «Львів-ТБ» і створити комунальний медіахолдинг

18 Травня 2010
11301
18 Травня 2010
12:23

Львівська облрада хоче звільнити директора «Львів-ТБ» і створити комунальний медіахолдинг

11301
Львівська облрада хоче звільнити директора «Львів-ТБ» і створити комунальний медіахолдинг

18 травня, під час сесії Львівська обласна рада розгляне питання про лист директора КП «Телекомпанія "Львів-ТБ"» Михайла Хвойницького до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про анулювання ліцензії, повідомляє Galinfo. Як сказав виданню депутат облради Олесь Старовойт, після того, як Михайло Хвойницький вийде з лікарняного, будуть зроблені відповідні кадрові висновки.

 

Як повідомляє «Вголос» Михайло Хвойницький просить Нацраду анулювати ліцензію КП «Телекомпанія "Львів-ТБ"» №1640 від 07.06.2004 на право користування 12 ТВК у Львові «у зв‘язку із технічними проблемами». Цей лист до Нацради надійшов ще 26 квітня. Про нього Нацрада повідомила 11 травня голову Львівської облради Мирослава Сеника. За інформацією Galinfo, облрада надіслала до регуляторного органу звернення з проханням не анулювати ліцензію.

 

Тим часом Михайло Хвойницький у коментарі ZIK заявив, що голова Львівської облради Мирослав Сеник і підконтрольна йому група депутатів переслідують його за критику та хочуть створити холдинг з комунальних медіа, а потім його приватизувати. Він назвав це наступом на свободу слова.

 

За його словами, коли створювалася телекомпанія «УТ-Захід» за сприяння американського інвестора, Мирослав Сеник і депутати підтримували цю ідею, а після появи нового інвестора стали противниками проекту. Він пов'язує спротив із тим, що в програмах «Львів-ТБ» зазвучала критика діяльності Мирослава Сеника і деяких депутатів.

 

Михайло Хвойницький також повідомив, що голова облради і депутат Петро Колодій вимагали, щоб він написав заяву на звільнення, але він відмовився. «Тоді пішли погрози: мовляв, якщо не напишеш, ми тобі влаштуємо таке життя, що будеш бідний», - стверджує він. Зараз, його поставили перед фактом, що фінансування дають тільки на півроку і нібито вже є людина на його місце.

 

«За цим усім стоїть задум Сеника і депутатів-олігархів створити під прикриттям держави холдинг, у який увійде "Львівська газета" ("приватні" борги якої покриє держава), сайт, якому симпатизує Дубневич, та "Львів-ТБ". У цей холдинг "вкинуть" громадські кошти - 3-4 млн грн, державні кошти, а потім цей холдинг приватизують», - заявляє Михайло Хвойницький.

 

Як повідомляла ТК, Нацрада 12 травня призначила позапланові перевірки ТОВ «ТРК "Міст ТБ"» і КП «ТК "Львів-ТБ"», об'єднаних у спільний телепроект «УТ-Захід». Це пов‘язано із порушеннями ліцензійних умов і законодавства на цих компаніях.

 

20 квітня Львівська облрада прийняла рішення про вихід зі співзасновників «УТ-Захід» до 1 серпня 2010 року. Після цього «Львів-ТБ» перестав виходити в ефір.

 

За інформацією видання «Вголос», Львівська облрада, входячи в співзасновники «УТ-Захід» через комунальне підприємство «Львів-ТБ», внесла в статутний фонд ТОВ «ТРК "УТ-Захід"» майно на суму понад 1,8 млн. гривень, за що отримала частку у 33,3%. У листопаді 2009 року стало відомо, що почесному президенту ФК «Карпати» Петру Димінському опосередковано належать 66% телеканалу «УТ-Захід».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11301
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду