Томенко: Рішення про склад Нацради приймає Хорошковський

2 Квітня 2010
30202
2 Квітня 2010
09:04

Томенко: Рішення про склад Нацради приймає Хорошковський

30202
Томенко: Рішення про склад Нацради приймає Хорошковський

Рішення про склад Нацради з питань телебачення і радіомовлення приймає глава СБУ Хорошковський. Таку заяву віце-спікера Миколи Томенка опублікувала «Українська правда» з посиланням на власну прес-службу депутата.

 

Джерелом своєї інформації про вплив Хорошковського на формування регуляторного органу Томенко вказує «представників Партії регіонів».

 

«Це безпрецедентний випадок, коли глава СБУ і співвласник майже десяти телевізійних каналів визначатиме склад Нацради, яка зобов'язана ці канали контролювати», - заявляє він.

 

Як відомо, сьогодні Нацрада з питань ТБ і РМ має лише трьох легітимних членів з восьми: Тетяну Мокріді, Оксану Головатенко та Ларису Мудрак. Після звільнення Андрія Мирошніченка вакантним лишається місце у президентській четвірці. У членів парламентської четвірки (Віктор Понеділко, Тетяна Лебедєва, Віталій Шевченко, Юрій Плаксюк) сплив термін повноважень. До того ж ВР 1 квітня призначила Юрія Плаксюка на посаду голову Держкомтелерадіо.

 

На сьогодні група «Інтер», співвласником якої є Олена Хорошковська, подала кілька судових позовів проти Нацради, а СБУ вимагає в Нацради документи щодо проведення конкурсу на видачу ліцензій від 27 січня 2010 року.  

 

Нагадаємо, на одному з брифінгів член Нацради Віктор Понеділко назвав ситуацію з блокуванням роботи регуляторного органу наслідком «війни, яку сімейство Хорошковських веде з Нацрадою».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30202
Читайте також
04.06.2010 19:47
Роман Скрипін, для «Детектор медіа»
48 561
26.03.2010 19:29
Наталья Лигачева
66 922
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
афонарел
5139 дн. тому
Очень уж быстро
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду