Янукович скасував указ про призначення Андрія Мирошніченка членом Нацради

26 Лютого 2010
25190
26 Лютого 2010
20:24

Янукович скасував указ про призначення Андрія Мирошніченка членом Нацради

25190
Янукович скасував указ про призначення Андрія Мирошніченка членом Нацради

Президент України Віктор Янукович скасував указ Ющенка від 23 лютого 2010 року № 230 «Про призначення А.Мирошніченка членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення». Текст документу опубліковано на офіційному сайті Президента.

 

Мотиваційної частини в указі немає. Проте законом передбачено лише обмежений список причин, які можуть стати приводом щодо дострокового припинення повноважень члена Нацради.

 

Як прокоментував ТК Андрій Мирошніченко, він про свою відставку дізнався з сайту Президента, ніяких причин йому особисто ніхто не пояснив.  На запитання, чи буде він оскаржувати даний указ, Мирошніченко відповів, що рішення поки не прийняв. 

 

Як відомо, Андрій Мирошніченко з квітня 2005 року був членом Національної ради і, як повідомляла «Детектор медіа», 22 лютого 2009 року був звільнений президентом Ющенком. Після чого 23 лютого Ющенко знову призначив Мирошніченка членом регуляторного органу, вирішивши таким чином колізію щодо легітимності терміну повноважень Мирошніченка.  

 

У квітні 2009 року Андрія Мирошніченка було обрано першим заступником голови Нацради, відтоді й до 22 лютого 2010 року він також виконував обов'язки голови регуляторного органу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25190
Теги:
Читайте також
Коментарі
20
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
НТКУШНИК
5172 дн. тому
Кавецкая, что ж так писсимистично,неуж то бабло от марафона КАТИ ЮЩЕНКО ты со своим муженьком уже проела.Более мерзопакостнейшей парочки на НТКУ не было.хотя наш Васёк и их переплюнул.Икогда уже всех этих бл..дей и ворюг накажут?Честно сказать,если Фёдорович доберётся до всей этой шайки лейки,что кормилась при Юще,то надежда на жизнь появится не только у НТКУ.
юрист
5173 дн. тому
Такие коллизии возможны в нашем государстве из-за низкого образовательного уровня как специалистов у власти так и рядовых граждан. Например, Президент - не работодатель, он не может брать на работу и увольнять. Он может назначать и снимать. Т.Е. он должен назначить на место члена нацрады, а должностное лицо юр.органа должно принять заявление на прием (от этого заявления насчитывается оклад согласно штатного расписания) и в основании праказа о приеме будет два документа: указ президента и заявление о приеме. Вы же посмотрите, даже на сайте Президента (не говоря уже о других ниже рангом учреждениях), даже аналогичные действия (уволить, принять, назначить, освободить, принять отставку, отправить в отставку) несут разную смысловую нагрузку. На этих нюансах потом хороший юрист/адвокат и выстраивает свою линию поведения в суде. Так что один совет - учите теорию права. Без нее бесполезно в форумах писать комментарии :о)). А мне за профессию очень обидно, поэтому хочу переквалифицироваться...
Правдоруб
5173 дн. тому
Я не розумію, чого тут така полеміка щодо звільнення Мірошниченка? Чи невже він сам зі своїми "товаришами" не нехтував законами і Конституцією і не приймав немотивовані рішення? Як ві сам себе поводив із галуззю, так само із ним Янек і поступив! Я би звернув увагу на інше. Новий президент, нове керівництво секрета... вибачте, адміністрації (ще й нова назва!), нова влада... а діє так само, як і його попередник разом зі своїм секретаріатом. Нічого не змінилося, панове! І, певен, окрім кадрових перестановок іншимх змін не буде... Бо дуже вже ця система, що склалася в країні, зручна для тих, хто є, був або прийшов "нагору". Бо дуже зручно приймати рішення нічим їх не мотивуючи. І якщо наступний або існуючий склад Нацради складе перелік дозволених / адаптованих українських каналів без будь-яких пояснень або критеріїв - я абсолютно не буду здивований! Бо це ж так для усіх них звично!
Кавецкая
5174 дн. тому
И как жить теперь?((((((((((
леся ганжа
5175 дн. тому
шановний gemorroy, скажіть, а хто пише заяву про те, що просить президента видати указ про призначення його на посаду члена нацради? заява пишеться пізніше. це заява про прийом на роботу, яка пишеться у відділі кадрів нацради після президентського указу.
Gemorroy
5175 дн. тому
Не думаю, что только он один в Нацраде брал бабло. Таких "героев" в любой раде найти можно. От сельской до САМОй ВЫСОКОй. Бороться с этим можно только как в Китае - расстрелом. А по поводу легитимности снятия с должности. Вы не думали, что в Секретариате (а теперь Администрации) остался оригинал его заявления на увольнение. А другого заявления о приеме он не написал. Поэтому то заявление об увольнении еще имеет силу, вот Президент этим и воспользовался. Хотя я могу ошибаться.
леся ганжа
5175 дн. тому
до відома дискутантів на цьому форумі. попередній пост з IP людини, що написала під ніком "Я" (не видаляю, даби виховання, моральні принципи і високий інтелектуальний рівень кожного були очевидними)було написано під новиною про показники інавгурації: "Ну так всё правильно! Интер по-прежнему остаётся лучшим каналом. И вчера это доказал ещё раз. Я лично смотрел инаугурацию на Интере, от начала и до конца". мені видалося цікавим.
леся ганжа
5175 дн. тому
чого звільняються і просяться - це інше питання. у даному разі воно пов"язано із зміною в процедурі призначень, що відбулася під час каденції мирошніченка. але - і це дуже серйозне попередження для всіх бажаючих висловитися на цьому форумі - не флудити. за флуд буду банити. а морального урода, який пише гидоту про западенців, уже забанено за розпалювання ворожнечі. тобі тут не місце.
Смоктуну
5175 дн. тому
Смакота... Іноді краще мовчати, ніж говорити (но за самокритику похвально:).
смакоті
5175 дн. тому
блін, відкрийте закон про нацраду і Конституцію... логіки зібралися...
смакота
5175 дн. тому
для лесі: а чого 22 лютого мірошниченко писав запяву про звільнення? А 23-го що, вже іншу заяву - про зарахування? Якщо людина ще 22 лютого мучилася, то добре діло зробив новий президент. А якщо серйозно, то чи можна щоб галуззю керували люди, які сьогодні просятся, щоб їх зняли. а завтра - щоб уже не знімали. А ми тоді дивуємося, що в 2010 р. такі працівнички оголошують переможців конкурсу на засіданні, яке відбулося в 2009 р.
гісць
5175 дн. тому
хабарник? то доведіть! бла-бла кожен дурень може. а янек - дурак - теперь его мирошник по судам затаскает.
Я
5175 дн. тому
та всех CENSORED оттуда вышвурнуть надо и поставить нормальных людей. Даёшь Елену Бондаренко главой нацсовета по ТВ и радио! Даёшь русский язык в эфир!
прынц
5175 дн. тому
мирошниченко-взяточник.это знают на всех каналах . и при фонде жены ющенка отъелся. на скромную зарплату зажирел и к баблу за "решение вопросов" привык. пусть опубликуют его скромные доходы и расходы. молодец янек,пора жлобье на место ставить.у таких,как мирошниченко ничего святого.
леся ганжа
5175 дн. тому
для дурки - 2: 22 лютого мирошніченко писав заяву на звільнення - це передбачено законом. нині ж він навіть не знав, що його знімають. коментар мирошніченка є: він дізнався про звільнення з сайту президента. таке звільнення є незаконним, а дії АП - безграмотними.
KOBLIA
5175 дн. тому
НАСТУПНИЙ НА ВИЛІТ - ВАСИЛЬ ІЛАЩУК ...
Дурка-2
5175 дн. тому
Почему же порушення? Три дня назад Ющенко также увольнял Мирошниченко с этой же должности досрочно, без объяснения причин, до завершения предусмотренного законом 5-летнего срока, и Мирошниченко не протестовал. А если можно так делать, значит можно.
гісць
5175 дн. тому
Перше порушення закону. З почином Вікторе Хведоровичу!
Дурка
5175 дн. тому
А почему же он не думал, оспаривать ли указ презиеднта Ющенко о его освобождении из этой же должности, изданный 3 дня назад? или для Мирошниченко есть желаемые и нрежелаемые освобождения?
32курилы
5175 дн. тому
ИНТЕР ЖАДНО ВЫБИВАЕТ ВСЕ, ЧТО ЕМУ ЗАДОЛЖАЛИ ЗА МАНИПУЛЯЦИИ НА ВЫБОРАХ УВЫ НЕДОЛГО СЛАДОСТРАСТИЕ ОТ ВЛАСТИ ПСЕВДОПОБЕДИТЕЛЕЙ
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду