Нацрада: Російської мови в ефірі стало ще більше

3 Березня 2010
16624
3 Березня 2010
11:31

Нацрада: Російської мови в ефірі стало ще більше

16624
Нацрада: Російської мови в ефірі стало ще більше

Юрій Плаксюк, заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та виконуючий обов'язки голови, навів факти збільшення обсягів російськомовних програм в ефірі телерадіоорганізацій.

 

Згідно з текстом заяви, розісланої прес-службою Нацради, моніторинги регуліторного органу свідчать, що ТК «Авеста», м. Комсомольськ Донецької обл., за ліцензією має мовити 100-відсотково українською, однак фактично українська становить лише 37% її ефіру; ТРК «Заказ», м. Артемівськ Донецької обл., за ліцензією - 75% українська, фактично - 56%. Збільшено обсяг російськомовних передач і в ефірі телекомпаній Луганської області, таких як  ТРК «Акцент», ТРК „ЛиК-ТБ"  та ін.

 

Міська ТРК «Севастополь» із проліцензованих 50% мовлення українською транслює в ефір понад 60% програм  мовами національних меншин.

 

В Автономній Республіці Крим  загалом низка місцевих компаній здійснює мовлення з порушенням умов власних ліцензій. Так, ТРК «Артекс» фактично вживає в ефірі російську мову майже 80%, телерадіокомпанія «Чорноморська» - фактично має в ефірі майже 70%  російськомовних програм і передач.

 

Також пан Плаксюк нагадав, що на Національну раду законом покладено функції  нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями вимог законодавства України «щодо вживання мов при здійсненні телерадіомовлення» (стаття 10 закону «Про телебачення і радіомовлення»).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16624
Теги:
Читайте також
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тарас
5173 дн. тому
Кацапи які ви ідіоти... Україна була є і буде!! Так само і українська мова в Україні була є і буде. А ось язЬІк рУсский з кожним роком буде відмирати в Україні як злоякісний вірус..
орпл
5173 дн. тому
Ураааа в топку мову
Дмитрий
5173 дн. тому
Анулировать лицензии всем телекомпаниям, которые не выполняют лицензионные условия.
с
5173 дн. тому
Блін, які ви всі уроди.
7j
5173 дн. тому
да пашлі ви
ДимОК
5173 дн. тому
Скоро мовы останется всего 10%)) И то с 3-х до 4-х утра))))) С победой на выборах!!)) УРА!!!
Махх
5173 дн. тому
УРА!!! Наши победили!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду