Суддя відмовився переносити справу групи «Інтер» проти Понеділка з Лебедєвою з обласного суду

16 Квітня 2010
23561
16 Квітня 2010
16:58

Суддя відмовився переносити справу групи «Інтер» проти Понеділка з Лебедєвою з обласного суду

23561
Суддя відмовився переносити справу групи «Інтер» проти Понеділка з Лебедєвою з обласного суду

Київський окружний адміністративний суд (обласний), що розглядає справу ТОВ «ТРК "Музика ТВ"» проти членів Нацради Віктора Понеділка та Тетяни Лебедєвої, відмовив Вікторові Понеділку в задоволенні клопотання про перенесення справи до Окружного адміністративного суду міста Києва.

 

Нагадаємо, у суді ТРК «Музика ТВ» (телеканал Enter Music з групи «Інтер») вимагає припинити повноваження членів Нацради Понеділка і Лебедєвої, а також визнати неправомірними їх дії після терміну завершення каденції. Позов подано до обласного суду, оскільки позивач вказав своєю адресою смт Баришівка, вул. Радянська, 17-а. За словами Віктора Понеділка, це не відповідає дійсності.

 

«Я просив задовольнити моє прохання. Спочатку - щоб "Музика ТВ" уточнила, де вони знаходяться: чи по вулиці Дмитрівський, 30 у Києві, як зазначено в Державному реєстрі, чи в Баришівці та підтвердили це документально. Якщо не в Баришівці, то цю справу мав розглядати не Київський окружний, а міський суд», - уточнив він причини свого клопотання.

 

«Суддя відмовив у клопотанні, не призначив наступної дати проведення судового засідання, а рекомендував звертатися одразу з апеляційною скаргою до апеляційного суду. Як на мене він знайшов дуже гарну процедурну шпариночку і скористався нею, аби звільнити себе від цієї халепи», - прокоментував ТК відмову суду Віктор Понеділко.

 

Віктор Понеділко запевнив, що обов'язково подаватиме апеляційну скаргу на відмову в клопотанні. «Я буду апелювати, захищаючи не себе», - сказав він.

 

За його словами, з лютого 2008 року, коли спливли повноваження Тетяни Лебедєвої (у Віктора Понеділка вони спливли ще раніше - у липні 2007 року) відбулося чотири конкурси, 90% переможців яких мусять віддати свої ліцензії, якщо будуть задоволені позовні вимоги «Музика ТВ». «Наприклад, компанія "Галичина" ніколи не мала мережі - отримала. А за "Галчину" голосували шість людей, у тому числі Понеділко і Лебедєва. Якщо забрати ці два голоси, то залишається чотири - переможця немає, треба віддавати ліцензію», - пояснив він.

 

Як повідомляла ТК, компанія з групи «Інтер» подала позов у лютому. Перший розгляд справи був призначений на 10 березня, але не відбувся через неявку судді. 24 березня новий суддя переніс розгляд справи, оскільки позивач захотів уточнити свої вимоги. 26 березня слухання не відбулося через хворобу судді. 7 квітня відбулося перше засідання, де позивач уточнив вимоги. 9 квітня засідання перенесли на 16 квітня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23561
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Закусило
5133 дн. тому
Дякуємо за уточнення!
ТК, исправьте!
5133 дн. тому
Областной суд официально называется "Київський окружний адміністративний суд", а городской -- "Окружний адміністративний суд міста Києва".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду