Томенко закликав Раду призначити нових членів Нацради у квітні

9 Березня 2010
23027
9 Березня 2010
12:03

Томенко закликав Раду призначити нових членів Нацради у квітні

23027
Томенко закликав Раду призначити нових членів Нацради у квітні

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко закликав парламент розблокувати роботу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Про це він сказав на Погоджувальній ради лідерів фракцій і керівників комітетів парламенту, повідомляє «Главред» з посиланням на УНІАН.

 

«У нас на сьогоднішній день заблокований центральний конституційний орган, який діє у сфері інформаційної політики - Національна рада з питань телебачення і радіомовлення», - заявив пан  Томенко.

 

Він нагадав, що два члени Нацради, яких призначає Верховна Рада, в судовому порядку були відсторонені від посад. «Немає голови Нацради, і таким чином, цей орган не працює», - сказав Томенко.

 

Він закликав парламент у квітні призначити всіх чотирьох членів Національної ради, які, згідно із законом, призначаються за квотою Верховної Ради, оскільки збігає строк повноважень чинних членів цього органу, яких призначає парламент.

 

Як повідомляла ТК, парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації мав намір 3 березня розглянути кандидатури членів Нацради від парламенту (пропозицію висловив народний депутат Юрій Стець). Однак засідання комітету не відбулося через відсутність кворуму.

 

Нагадаємо, сьогодні «парламентською четвіркою» Нацради є Віктор Понеділко (термін повноважень сплив 11 липня 2007 року), Тетяна Лебедєва (термін повноважень сплив 20 лютого 2008 року), Юрій Плаксюк та Віталій Шевченко (в обох термін повноважень спливає 18 березня 2010 року).

 

Наприкінці лютого, як писала ТК, суд за позовом групи «Інтер» заборонив Тетяні Лебедєвій і Вікторові Понеділку брати участь у засіданнях Нацради, оскільки їхні повноваження вже сплили.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23027
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Воно вам треба?
5164 дн. тому
Реально мають повноваження Головатенко, Мудрак, Плаксюк, Шевченко а також Мокріді,що лікує зламану ногу.
НЕясно
5165 дн. тому
Хто знає підкажіть скільки тих членів нацради зараз працюючих реально?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду