ISTIL оформила власність на 40% акцій «Поверхності» з опціоном на контрольний пакет

5 Серпня 2009
11385
5 Серпня 2009
23:25

ISTIL оформила власність на 40% акцій «Поверхності» з опціоном на контрольний пакет

11385
ISTIL оформила власність на 40% акцій «Поверхності» з опціоном на контрольний пакет

Увечері 5 серпня стало відомо, що корпорація ISTIL Group завершила укладання інвестиційної угоди з групою компаній «Поверхность», що надає послуги платного телебачення та володіє шістьма супутниковими телеканалами. Угода передбачає конвертацію раніше наданого кредиту в акціонерний капітал групи. Про це ТК повідомили в групі компаній ISTIL.

 

Яким чином розподіляються акції, партнери не повідомляють. Однак як стало відомо ТК від джерела, ознайомленого з результатом переговорів, ISTIL стає власником 40% акцій з опціоном на контрольний пакет акцій групи «Поверхность». До 1 грудня 2009 року запланований викуп ще 5% акцій, а до 31 березня 2010 - ще 10%, що дасть змогу ISTIL збільшити свою частку до 55%.

 

Сума угоди не розголошується. Раніше «Поверхность» розраховувала залучити кошти обсягом до 50-100 млн доларів. Наскільки реальний обсяг інвестицій відрізняється від планів, у компанії відмовилися сказати. «Ця цифра ніяк не коментується. Це комерційна таємниця», - відповіла «Детектор медіа» директор юридичного департаменту групи компаній «Поверхность», генеральний директор «Поверхность Спорт-ТВ» Марія Лисенко.

 

Тимчасом піар-служба ISTIL Group цитує власника корпорації Мохаммада Захура, який вважає, що потенціал бренду «Поверхность», підкріплений його інвестиціями, дозволить компанії посісти місце лідера галузі.

 

Інвестиції спрямовано на просування оператора супутникового телебачення «Поверхность Плюс», придбання обладнання, а також на закупку ексклюзивних прав трансляції Ліги чемпіонів, Ліги Європи УЄФА та інших міжнародних спортивних подій на території України. Крім цього, частину коштів буде використано для придбання пересувної супутникової HD-станції виробництва Sony.

 

«Залучена інвестиція дозволить нам профінансувати швидке просування наших послуг на ринок платного телебачення. Телеглядачі України зможуть отримати нові канали з кінофільмами, розважальними і пізнавальними програмами, нові канали у форматі HD», - заявив президент групи компаній «Поверхность» Віктор Самойленко.

 

Таким чином, «Поверхность» продовжила процес залучення стратегічного інвестора, котрий, за словами пана Самойленка, стартував у травні 2009 року.

 

Нагадаємо, що в липні газети «Дело» і «КоммерсантЪ» повідомили, що група компаній «Поверхность» шукає покупця на 25-51% акцій. Раніше було відомо, що «Поверхность» вела переговори про залучення інвестицій та отримала кредит від групи ISTIL. Однак підписання акціонерної угоди відкладалося. Як уточнила ТК Марія Лисенко, кредит було надано протягом останнього півроку. Доки тривали переговори, в корпорації Мохаммада Захура «Поверхность» називали одним із інвестиційних проектів ISTIL.

 

Поки що про зміни в топ-менеджменті групи «Поверхность» не йдеться, уточнила Марія Лисенко. Операційний контроль залишається за президентом Віктором Самойленком.

 

Довідка:

ISTIL Group - інвестиційна група, яка належить британському бізнесмену пакистанського походження Мохаммаду Захуру. ISTIL Group володіє продакшн-студією ISTIL Studios та англомовним тижневиком Kyiv Post. Пріоритетні напрямки інвестицій ISTIL Group: медіа, нерухомість і промислове підприємство.

 

До групи компаній «Поверхность» входять телекомпанії з шістьма телевізійними каналами власного виробництва «Спорт 1», «Спорт 2», «Спорт 3», «Спорт 4», «Спорт HD» і Music HD, програмно-аппаратний приймально-передавальний комплекс, що забезпечує цілодобове мовлення телеканалів на супутнику Eutelsat W4, а також апаратно-знімальний центр, дистрибуторська компанія, будинок продажів комерційної реклами. «Поверхность» понад 10 років здійснює трансляцію світових спортивних змагань для українських телеглядачів і володіє ексклюзивними правами на трансляцію матчів Ліги чемпіонів і Ліги Європи УЄФА до 2012 року включно. Керівник групи - Віктор Самойленко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11385
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знающий
5379 дн. тому
Оба деньги огромные делать умеют, а неудачники - лишь комменты писать.
Инесс
5379 дн. тому
Они достойны друг друга!
Vlad
5379 дн. тому
Дааа, Вите Самойленко можно только стоя аплодировать!!! Так развести английского пакистанца на деньги, их потратить, а потом еще убедить в сумасшедшем потенциале "бренда" и заставить еще инвестировать в "пустышку" нужно уметь!!!! Молодец!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду