НТКУ придбала другу субліцензію на трансляцію Ліги Чемпіонів 2008/2009

11 Вересня 2008
19836
11 Вересня 2008
11:48

НТКУ придбала другу субліцензію на трансляцію Ліги Чемпіонів 2008/2009

19836
НТКУ придбала другу субліцензію на трансляцію Ліги Чемпіонів 2008/2009
Національна телекомпанія України стала власницею другої субліцензії на трансляцію футбольних матчів Ліги Чемпіонів 2008/2009, повідомляє українська газета «КоммерсантЪ».
 
Раніше, як уже повідомляла «Детектор медіа», НТКУ вела переговори з офіційним власником прав на трансляції матчів Ліги Чемпіонів УЄФА в Україні – групою компаній «Поверхность-ТВ». Першу субліцензію ще 2 червня 2008 року купила ТРК «Україна».
 
За інформацією газети, президент групи компаній «Поверхность-ТВ» Віктор Самойленко повідомив, що питання щодо показу матчів на Першому каналі практично вирішене. «Усі суперечності вирішені, але контракт не може вважатись дійсним, поки не буде оплаченим», - сказав він. Однак президент НТКУ Василь Ілащук запевнив, що всі проблеми з оплатою будуть вирішені найближчим часом. Як і в минулому сезоні, матчі за участю донецького «Шахтаря» демонструватиме «Україна», а матчі київського «Динамо» - Перший канал.
 
За словами пана Самойленка, на трансляцію Ліги Чемпіонів у загальнонаціональному ефірі претендували також ICTV та «1+1». Комерційний директор «1+1» Олександр Шкаровський повідомив газеті, що ціна, встановлена «Поверхностью» цього разу, була значно вищою за ту, що була в минулому сезоні. «На трансляції Ліги Чемпіонів дуже важко знайти комерційного спонсора. Це пов’язано з тим, що в обов’язковий пакет трансляцій, крім футбольних зустрічей, входять рекламні ролики трьох-п’яти офіційних спонсорів УЄФА, а їхні ексклюзивні права не мають порушуватись. Отже, комерційні спонсори каналу відсторонені від найкращого рекламного часу, і майже всіх їх це не влаштовує. Ми все прорахували і вирішили, виходячи з власного минулорічного досвіду, відмовитись від малоприбуткової Ліги Чемпіонів», - сказав пан Шкаровський.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19836
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Antey
5707 дн. тому
И кто пустил в инет эту утку? Откуда у первого стоко бабла?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду