ISTIL запускає власну супутникову платформу Xtra TV за $50 млн

27 Липня 2011
11686
27 Липня 2011
19:53

ISTIL запускає власну супутникову платформу Xtra TV за $50 млн

11686
Глядачам запропонують 39 каналів
ISTIL запускає власну супутникову платформу Xtra TV за $50 млн

Компанія ISTIL Telecom, підрозділ ISTIL Group, що належить Мохаммаду Захуру, затвердила бюджет у розмірі $50 млн на запуск у вересні власної супутникової платформи, яка називатиметься Xtra TV. Про це пише газета Kyiv Post.

 

За інформацією «Детектор медіа», презентація платформи запланована на серпень.

 

За словами Джима Філліпоффа, директора напрямків медіа і телекомунікацій ISTIL Group, платформа запропонує телеканали за низьким цінами по всій Україні. Абоненти зможуть замовити місячні картки на п'ять різних тематичних пакетів загалом із 39 телеканалів (кожен пакет міститиме вісім каналів). Ціна одного пакету - 29 гривень, а повного комплекту каналів - 89 гривень. Для передлатників більш ніж одного пакету будуть передбачені знижки.

 

Пакети міститимуть універсальні, спортивні, дитячі, кіно- та пізнавальні канали, усі будуть з російською звуковою доріжкою та, за можливості, з англійською. Окрім цього, картка даватиме доступ до незакодованих (free-to-air) супутникових каналів.

 

«За цією передплатною моделлю не буде укладання контрактів та угод. Споживачі будуть вільні у виборі і сплаті за будь-який пакет, який вони забажають», - сказав пан Філліпофф.

 

Про намір ISTIL запустити свою платформу на супутнику AMOS «Детектор медіа» писала ще в березні, однак тоді Джим Філліпофф не підтверджував цю інформацію.

 

Це вже другий вихід ISTIL Group на ринок платного супутникового телебачення. Нагадаємо, група Мохаммада Захура інвестувала близько $60 млн у платформу «Поверхность+». У 2009 році ISTIL оформила власність на 40% акцій «Поверхности» з опціоном на контрольний пакет. До квітня 2010 року ISTIL збільшила свою частку в «Поверхности» до 55%, при цьому операційний контроль і управління залишилися за Віктором Самойленком, якому належало решта 45% акцій.

 

Однак у серпні 2010 року ISTIL Group вийшла зі складу акціонерів групи компаній «Поверхность», продавши свої 55% акцій другому співвласнику та президенту групи «Поверхность» Вікторові Самойленку.

 

Як відомо, на ринку супутникового телебачення України наразі працюють дві платформи - Viasat і «НТВ-плюс Україна».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11686
Читайте також
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергей777
4640 дн. тому
www.xtra.kiev.ua
Правдоруб
4657 дн. тому
Осталось только в этой новости дописать, что новая платформа создается на базе "Поверхность+" и ее ген.директором будет Самойленко :-)))) Вот смотришь на мыратства ISTIL на нашем рынке и невольно начинаешь верить, что все-таки цвет волос жены влияет на умственные способности мужа :-))))) Просто интересно, НА СКОЛЬКО его еще должны развести денег (сначала Самойленко, теперь, наверное, кто-то из своих в компании - может, сам "Джим Філліпофф"), чтобы Захур понял, что платное телевидение в Украине - это не его :-))))))))))))
ANDREY)
4657 дн. тому
29 гривень вартість кабельного телебачення з більш ніж 60 каналами. Який сенс проплачувати за таку суму супутникове тв?
спутник
4657 дн. тому
Ещё один "пролётный" проект. Неужели попытка Поверхности выйти на этот рынок ничему не научила? Пока живёт НТВ+ и такая радость, как шаринг - не стоит лезть в этот бизнес.
123
4658 дн. тому
+ обов'язковий пакет каналів на яких цілодобово "співає" кАналія.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду