Верховна Рада ухвалила закон про порядок розрахунку ліцензійного збору для ТРО

25 Червня 2009
23004
25 Червня 2009
16:20

Верховна Рада ухвалила закон про порядок розрахунку ліцензійного збору для ТРО

23004
Верховна Рада ухвалила закон про порядок розрахунку ліцензійного збору для ТРО

Верховна Рада ухвалила Закон України про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» №4480 щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні. За законопроект проголосували 318 народних депутатів.

 

Цей законопроект подано з метою врегулювати визначення розміру ліцензійного збору за видачу, переоформлення та продовження ліцензії на мовлення, поширення значного обсягу дитячих програм, сприяння розвитку програм вітчизняного виробництва для національних телерадіоорганізацій. Автори законопроекту - члени профільного комітету з питань свободи слова та інформації народні депутати Володимир Ландик, Олена Бондаренко (фракція Партії регіонів) та Віктор Уколов (фракція БЮТ). Проектом пропонується внести зміни до статті 31 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», якими передбачити порядок розрахунку розмірів ліцензійного збору за видачу та продовження ліцензії на мовлення. Доповідачем щодо законопроекту виступив Володимир Ландик. Комітет Верховної ради з питань свободи слова та інформації запропонував ухвалити закон у другому читанні та в цілому.

 

Аналогічний проект закону, але без конкретної методики розрахунку нарахування ліцензійного збору, розглядався Верховною Радою 17 квітня цього року, але для його ухвалення забракло одного голосу. Тому автори вдосконалили його і подали на розгляд ще раз. Детальніше з методикою розрахунку можна ознайомитися тут.

 

Як відомо, учора, 24 червня, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила нову редакцію «Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору». Як пояснив ТК Ігор Розкладай, юрист Інститут медіаправа, в конкуренції двох документів пріоритет має закон.

 

«Існує примат закону, тому якщо Президент підпише закон, то він набуде чинності з дня опублікування, а Кабмін має у тримісячний термін з дня набрання чинності цим законом привести свої нормативно-правові акти у відповідність із ним. Якщо Президент не підпише закон, то вже тоді Кабмін має розглянути "Методику розрахунку розмірів ліцензійного збору", підготовану Нацрадою», - сказав пан Розкладай.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23004
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Latun
5423 дн. тому
Як цікаво! Провайдерів програмної послуги зробили рівними з мовниками, скромно дописавши "та ліцензій провайдера програмної послуги". Вийшло непогано: 1. За видачу і продовження строку дії ліцензій на мовлення та ліцензій провайдера програмної послуги сплачується ліцензійний збір...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду