«Укртелемережа»: ліцензійний збір із провайдерів має становити 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

1 Квітня 2009
36087
1 Квітня 2009
06:49

«Укртелемережа»: ліцензійний збір із провайдерів має становити 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

36087
«Укртелемережа»: ліцензійний збір із провайдерів має становити 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

Асоціація «Укртелемережа» пропонує  переглянути систему нарахування ліцензійного збору  для провайдерів програмної послуги та установити плату кабельникам за видачу ліцензії у розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, як це передбачено для інших видів діяльності (згідно з ч.1 ст.15 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», постановою КМУ №  1755 від 29.11.2000 року). Таку заяву розповсюдила прес-служба Асоціації «Укртелемережа».

 

 

«Тривалий час Національною радою застосовується Методика розрахунку розмірів ліцензійного збору за видачу, продовження, переоформлення та видачу дубліката ліцензії на мовлення та ліцензії провайдера програмної послуги, затверджена рішенням №1163 від 10.07.2007 року, яка досі, в порядку ст.12 Закону України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності», офіційно не оприлюднена», - ідеться в повідомленні.

 

Саме питання неопублікованості Методики належним чином стало для Донецького окружного суду підставою для скасування ліцензійних нарахувань для ТОВ «Імпульс», м. Докучаєвськ, Донецької області, який виграв суд проти Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Донецький окружний адміністративний суд визнав ліцензійну суму, стягнуту з провайдера, незаконною, а Донецький апеляційний адміністративний суд постановив стягнути з Державного бюджету України суму сплаченого грошового (ліцензійного) збору 3 337, 96 грн.

 

Нагадаємо, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення також опрацьовує питання недосконалості Методики нарахування ліцензійного збору для мовників та провайдерів, також законність Методики оскаржує у суді інша галузева громадська організація - Незалежна асоціація мовників (НАМ).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
36087
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду