«Гала-радіо» заплатило ліцензійний збір 673 тис. замість 4,7 млн. гривень

1 Жовтня 2008
29529
1 Жовтня 2008
13:16

«Гала-радіо» заплатило ліцензійний збір 673 тис. замість 4,7 млн. гривень

29529
«Гала-радіо» заплатило ліцензійний збір 673 тис. замість 4,7 млн. гривень

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення про внесення змін до рішень Нацради від 16 липня 2008 року. Нагадаємо, що 16 липня відбулося переліцензування низки українських ТРО, ліцензійний збір яким було нараховано за новою методикою . Згідно з сьогоднішнім рішенням, офіційною датою набуття чинності нової методики є 18 липня 2008 року, як раніше  доводили це юристи компанії «Гала-радіо». Підставою для такого рішення є відповідне розяснення Мінюсту.

У результаті компанія «Гала» , яка вступила у суперечку з Нацрадою, сплатила 673 тисячі гривень ліцензійного збору замість 4,7 мільйона, як було нараховано їй за новими ліцензійними тарифами. На сьогоднішній день «Гала» отримала лист від Нацради щодо того, що ліцензійний збір нею сплачено в повному обсязі й усі фінансові претензії до компанії знято.

В цілому за новою методикою ліцензійний збір було помилково нараховано 39 ТРО. Перспективи повернення цим компаніям грошей з держбюджету є невизначеними, хоча Віталій Шевченко, голова Нацради, запевняє, що такий механізм існує.

Як прокоментував ситуацію заступник голови Нацради Юрій Плаксюк, усі компанії, які проходили переліцензування за новою методикою, поділяються на три групи: ті, хто не сплатили ліцензійний збір взагалі; ті, хто сплатив частково (розрахувавши, як і "Гала", свій ліцензійний збір за старими тарифами); ті, хто пролонгував виплати на певний терімн. Відтак, питання перерахунку та - в разі потреби - повернення коштів буде вирішуватися з кожною компанією індивідуально.

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29529
Читайте також
03.09.2008 10:14
Станіслав Шумлянський
, для «Детектор медіа»
41 804
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду