Кабельні оператори просять президента не ветувати закон про ліцензійний збір

9 Липня 2009
17613
9 Липня 2009
16:19

Кабельні оператори просять президента не ветувати закон про ліцензійний збір

17613
Кабельні оператори просять президента не ветувати закон про ліцензійний збір

Асоціація «Укртелемережа» спільно із Західно-Українською гільдією операторів кабельного телебачення, громадські об'єднання та повноважні представники  більше ніж 350 операторів кабельного телебачення країни звернулись до Президента України з проханням підписати Закон України про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні)» (законопроект № 4480).

 

Лист асоціацій до Президента України викликаний рішенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення звернутися до Президента України з проханням ветувати і повернути на доопрацювання у Верховну Раду Закон «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення"».

 

Національна рада вважає головним недоліком Закону уведення єдиної формули розрахунків ліцензійного збору. Проте кабельники стверджують, що такий підхід Національної ради є хибним, створює умови для корупції, надання необґрунтованих пільг для окремих груп суб'єктів господарювання,  що в свою чергу не відповідає європейському принципу технологічної нейтральності та унеможливлює визначення ліцензійного збору для новітніх технологій, які мають тенденції стрімкого розвитку.

       

«Запропоновані народними депутатами України  Володимиром Ландиком, Оленою Бондаренко, Віктором Уколовим, Андрієм Шевченко розрахунки ліцензійного збору для мовників та провайдерів програмної послуги, передбачають збалансоване зниження ліцензійного збору, а також створюють рівні конкурентні умови для всіх технологій», - ідеться в заяві кабельних провайдерів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17613
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду