Владислав Лясовський: Нацрада просила президента не ветувати закон, а підписати його з 15 липня

10 Липня 2009
20448
10 Липня 2009
10:05

Владислав Лясовський: Нацрада просила президента не ветувати закон, а підписати його з 15 липня

20448
Владислав Лясовський: Нацрада просила президента не ветувати закон, а підписати його з 15 липня

Нацрада не просила президента України ветувати Закон України про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні)» (законопроект № 4480), яким для учасників ринку встановлюється новий порядок розрахунку ліцензійного збору. Про це повідомив «Детектор медіа» Владислав Лясовський, відповідальний секретар Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, у відповідь на заяву кабельних операторів.  

 

«Суть нашого звернення до президента - звернути увагу на дату набрання чинності документа. На нашу думку, доцільніше, щоб цей законопроект починав діяти не з 1 січня 2010 року, а з 15 липня 2009», - наголосив пан Лясовський.

 

Нагадаємо, галузеві асоціації кабельних провайдерів публічно звернулися до президента України з проханням якомога швидше підписати зазначений закон. Згідно з новим порядком розрахунку, прописаним в даному документі, ліцензійні збору для мовників та операторів мають суттєво зменшитися. У свою чергу Лист асоціацій до Президента України був викликаний рішенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення звернутися до Президента України з проханням ветувати і повернути на доопрацювання у Верховну Раду Закон «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення"».

 

На думку Владислава Лясовського, в ситуації є момент непорозуміння: Нацрада наполягає лише на тому, що документ, ухвалений Верховною Радодю, має набрати чинності якомога швидше.

 

«Бо інакше за ці півроку індустрія ляже», - аргументує він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20448
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
NIKA
5412 дн. тому
Владислав, а ведь... дата вступления в силу является частью Закона, и мы должны быть благодарны этой дате, по слухам, господину Баграеву (М1, М2)... Если не пройдет дата, не пройдет и Закон в целом, а там за датой, еще можно будет что-нибудь подправить? Да, индустрии тяжело будет ждать полгода. Но разве не железный аргумент, что касается доходной и расходной части бюджета нужно принимать с начала следующего года (хоть и печальный для индустрии). Лучше полгода подождать и получить нормальный закон, дольше ждали... Удивила госпожа Лебедева, которая в своих комментах сказала, что не смогла как глава раб. группы по разработке Методики учесть все предложения! Не захотела или не на своем месте человек. Пост министра всем подряд не дают, и занимает он его именно потому (или так должно быть) чтобы учесть и сбалансировать интересы всех. Если не может - нужно работать в другом месте. Это в лучшем случае. В худшем - защищала интересы определенных групп, а остальных - ну, не учла, и не шмогла...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду