Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 липня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 липня 2023 року

20 Липня 2023
1066
20 Липня 2023
09:58

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 липня 2023 року

1066
Робота з «Глобальним півднем», доля зернової угоди, поповнення лав російських мільярдерів, покарання для колаборантів.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 липня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» головний консультант Центру зовнішньополітичних досліджень Іван Ус назвав головні причини девальвації рубля: економіка Росії вперше за тривалий час стала дефіцитною, увімкнено друкарський станок, заколот Пригожина зруйнував довіру інвесторів.

Заступник головного редактора російського видання «Верстка» Олексій Левченко зазначив, що до виборчих органів на окупованих територіях подалися або відверті злочинці, або «ватні відморожені товаріщі».

Політолог Ярослав Божко висловив думку, що Росія намагається продовжувати радянську політику щодо країн так званого «Глобального півдня» — вбачає в них поле боротьби свого режиму проти західного й нав'язує фальшивий антиколоніалізм.

На думку дипломата Олега Шамшура, серед країн «Глобального півдня» особливо потрібно працювати з Індією, яка, на відміну від Китаю, намагається займати нейтральну позицію і дослухатися до США.

Доктор політичних наук Михайло Савва вважав заяви Путіна щодо перегляду певних положень закону про іноагентів спробою російського диктатора «повернути імідж нормального».

У блоці каналу «Інтер» воєнний аналітик Іван Ступак назвав причину небажання російських військових забирати тіла своїх загиблих з України: якщо військовий не помер, а зник безвісти, за нього не потрібно виплачувати родичам компенсацію.

Очільник Кабінету міністрів республіки Ічкерія за кордоном Ахмед Закаєв викрив брехню російської влади про «кордон під замком», навівши приклади численних операцій, які на території ворога проводять чеченські військові формування.

Політичний коментатор Тарас Загородній констатував, що участь Росії в зерновій угоді фактично припинилася ще півроку тому, але зараз Путіну потрібен спосіб шантажу, щоб  домогтися певного послаблення санкцій.

За словами шефредактора новин видання The Insider Тимура Олевського, він не здивований тим, що у списку Forbes побільшало російських мільярдерів: борці з корупцією з країни виїхали, а чиновники вже не намагаються приховати масштаби розкрадання бюджетних коштів.

У блоці «1+1» експерт з безпілотних технологій Валерій Яковенко стверджував, що перевагу у війні дронів має саме Україна: у нас краще налагоджено систему створення нових технологій і є доступ до компонентів, які підсанкційній Росії не продають.

Воєнний оглядач Олександр Коваленко пояснив, чому атаки на Кримський міст призводять до найбільшого пошкодження саме прольотів споруди: щоб вразити опори, потрібна протибункерна бомба, яку несуть літаки, а проведення такої операції поки що неможливе.

Російський соціолог і публіцист Ігор Ейдман зазначив, що оточення Путіна не хоче використовувати китайську модель тотальної заборони ресурсів в Інтернеті, натомість надаючи перевагу тиражуванню маніпуляцій і перекручень, зокрема за допомогою системи «Яндекс».

Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк окреслив мету засідань групи у форматі «Рамштайн»: скоротити «лаг» у наданні підтримки Україні для знищення ворога та визначити найбільш необхідні інструменти для опору в конкретний момент. Зокрема зараз це бронетехніка.

Представниця Президента у Криму Таміла Ташева закликала до звуження «надто широкого» українського законодавства щодо колаборантів, аби після деокупації півострова судова система змогла впоратися з покаранням колаборантів. 

Політичний коментатор Володимир Фесенко вважав рішення Росії вийти із зернової угоди внутрішньополітичним: «партія війни» в Кремлі переконана, що угода йде на користь тільки Україні, а Путін готовий взяти паузу на шантаж.

Історик Юрій Фельштинський відверто назвав російське суспільство «стадом баранів», якому слід демонструвати, як війна руйнує їхній комфорт, і приклад Кримського моста, мовляв, для цього вдалий.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1066
Теги:
Читайте також
27.07.2023 08:07
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
252
16.07.2023 12:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
739
15.07.2023 00:30
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 327
13.07.2023 23:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 101
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду