Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 липня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 липня 2023 року

15 Липня 2023
1323
15 Липня 2023
00:30

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 липня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1323
Російська опозиція та підтримка світу для Росії
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 липня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер».

Аспірант Цзіліньського університету Петро Шевченко у блоці телеканалу «FreeДом» говорив про стосунки Китаю та США: загалом стосунки рухатимуться в напрямку конкуренції, зі збереженням окремих економічно-вигідних співпраць.

Про ризики для життя російських опозиціонерів розмірковував Дмитро Гудков. Мовляв, коли він прилетів до однієї з європейських країн, ще до паспортного контролю його відвели в бік та попередили про ризики для життя російських опозиціонерів. В ефірі з ним говорили про репресивну політику Кремля та втрату російською владою монополії на насильство.

До гостьових студій телеканалів «FreeДом» та «Інтер» включався військовий оглядач Костянтин Криволап. Із ним говорили про передачу Україні літаків F-16 та підготовку українських пілотів. Також він розповідав, що після передачі літаків під них треба буде готувати аеродроми з відповідними системами безпеки.

Російська політична оглядачка Ольга Курносова у гостьовій студії «Інтера» розповідала про історичні шанси та реакцію суспільства на російську агресію. Вона говорила, що якби цивілізований світ відповідно зреагував на агресію 2008 року проти Грузії, то не відбулось би окупації Криму та повномасштабної війни проти України. Також Курносова вважала, що за умови ліквідації Володимира Путіна війна не закінчиться, розпочнеться просто стагнація Росії. Крім того, гостя порівнювала післявоєнну Німеччину та Росію: якби не дії США та інших держав, Німеччина не була б такою, як вона є зараз. Тому й для створення цивілізованої Росії, мовляв, необхідна підтримка й допомога.

Про ситуацію з повстанням Євгенія Пригожина та участь у ньому Володимира Путіна говорили з шеф-редактором російського видання The Insider Тимуром Олевським. Він розмірковував про страхи Путіна та військових, що можуть розвернути військо проти російського керівництва.

Ще один російський опозиціонер Андрій Сидельников у блоці телеканалу «FreeДом» також коментував репресії та ризики для російського суспільства.


Андрій Піонтковський, російський політичний оглядач, стверджував, що кремлівські еліти усвідомлюють, що війна програна. Узагалі, на думку гостя, російська агресія розпочалась як реванш за програш СРСР у Холодній війні. А зараз Україна вже виграла світову війну за Захід.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1323
Теги:
Читайте також
16.07.2023 12:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
735
13.07.2023 23:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 100
13.07.2023 10:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
275
12.07.2023 13:05
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 100
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду