Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 липня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 липня 2023 року

16 Липня 2023
1089
16 Липня 2023
21:32

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 липня 2023 року

1089
Підсумки саміту НАТО у Вільнюсі, доля зернової угоди, репресії в Росії та в Білорусі.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 липня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» президент Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Петро Мельник говорив про погрози Росії завадити продовженню «зернової угоди». На думку гостя, не можна дозволяти Росії заробляти на «зерновій угоді», Україна може обійтися без згоди Росії, експортуючи зерно зокрема через порти Дунаю. «Ми рекомендували уряду не йти на поступки країні-агресору, — сказав Мельник, — якщо угода буде продовжена, то на попередніх умовах».  

Засновник благодійного фонду «Закриємо небо України» Ігор Романенко коментував заяву Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, що ніхто не може заборонити нашим захисникам бити ворога на його території не західною, а власною зброєю. За словами Романенка, вітчизняні розробки конкуруватимуть із кращими світовими зразками, однак для цього ще потрібно чимало попрацювати. Про українську зброю Ігор Романенко говорив і в наступному блоці.  

Співзасновник «Національної платформи стійкості і згуртованості» Олег Саакян назвав Декларацію про гарантії безпеки від G7, коло підписантів якої розширюється, чеснішою й актуальнішою угодою, ніж Будапештський меморандум 2008 року. У наступному блоці підсумки саміту НАТО у Вільнюсі підбивав політичний коментатор Володимир Фесенко.   

Науковиця Національного інституту стратегічних досліджень Олена Бордиловська коментувала заяву керівництва Південно-Африканської Республіки, що вони були б щасливі, якби Путін не приїхав на саміт БРІКС, і їм не довелося б його заарештовувати. За словами Бордиловської, вони можуть застосувати змішаний формат, тобто дати Путіну можливість взяти участь у саміті онлайн. Експертка також відзначила, що в ПАР є сильна опозиція з антиросійськими поглядами й абсолютно чітким розумінням причин війни, розпочатої Росією проти України.  

У блоці «1+1» правозахисник Павло Лисянський коментував інформацію Associated Press про мережу офіційних і неофіційних в'язниць по всій Росії та на окупованих територіях України, де утримуються тисячі українських цивільних, які зазнають тортур, психологічного насильства і примусу до рабської праці. Лисянський також говорив про те, як росіяни перевиховують викрадених в Україні дітей в дусі ненависті до всього українського.

Російський опозиційний політик Дмитро Гудков висловив думку, що життя «заколотника» Євгена Пригожина під серйозною загрозою: із ним багато хто хотів би розправитися — питання, чи зможуть. Гудков також розповів, що прикордонники в аеропорту однієї з країн попередили його про небезпеку для російських опозиціонерів. Як він з'ясував, список тих, кому загрожує небезпека, доволі довгий. 

За словами воєнно-політичного аналітика Дмитра Снєгирьова, в Росії готується механізм репресій проти громадянського суспільства, а також зачистка в армії всіх, хто може здійняти бунт і влаштувати справжній похід на Москву. На воєнне керівництво з керівництва політичного буде перекладено відповідальність за всі невдачі на фронті. Режим Путіна цементується, але удару табакеркою, від якого помирали деякі російські імператори, виключати не можна, зауважив Снєгирьов.        

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» воєнний аналітик Іван Ступак закликав усіх називати просування вперед наших Сил оборони не контрнаступом, а наступом. 

Про те, свідченням чого стане продовження «зернової угоди» — слабкості Путіна чи сили президента Туреччини Ердогана, за сприяння якого її свого часу було укладено, говорили голова ГО «Українська аграрна асамблея» Олександр Гапон і голова «Міжнародної асоціації малих міст України» Олексій Буряченко. На переконання Гапона, зернова угода працюватиме і без Росії. 

Керівник редакції новин телеканалу «Белсат» Ігор Кулей говорив про політичні репресії в Білорусі, які, на його думку, жорсткіші, ніж у Росії.    

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1089
Теги:
Читайте також
16.07.2023 12:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
738
15.07.2023 00:30
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 326
13.07.2023 23:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 101
13.07.2023 10:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
278
12.07.2023 13:05
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 102
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду