Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 липня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 липня 2023 року

23 Липня 2023
801
23 Липня 2023
09:42

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 липня 2023 року

801
Ворожі удари по півдню України, Росія — держава-пірат, війна в Чорному морі, «вагнерівці» в Білорусі.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 липня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» голова правління Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський висловив думку, що для того, аби в російські дрони не потрапляли деталі з європейських країн, слід розширити санкційну коаліцію: звузити коло країн, які ведуть операції з Росією і допомагають їй обходити санкції. 

Незалежний білоруський воєнний аналітик Александр Алєсін спрогнозував, що Лукашенко незабаром узаконить перебування «вагнерівців» у Білорусі декретом, зробивши їх юридичною особою. 

Радник президента України з економічних питань Олег Устенко зазначив, що Росія завдала Україні прямих і непрямих збитків щонайменше на 1 трлн доларів. За словами Устенка, це чек, який буде пред’явлений Росії і має бути компенсований за рахунок заморожених російських активів.  

У блоці каналу «Інтер» воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко припустив, що «вагнерівців» у Білорусі можуть використати в диверсійно-терористичних цілях, зокрема і на кордоні з Польщею. 

Речник Української добровольчої армії Сергій Братчук коментував третю поспіль ворожу нічну атаку на Одесу, а також пов’язане зі зривом росіянами зернової угоди відкликання Росією гарантій безпеки судноплавства в Чорному морі. За словами Братчука, ворог заявив на офіційному рівні, що готовий займатися піратством, отже Росія — держава-пірат. Крім того, росіяни заявляють, що готові забезпечити країни Африки зерном, забуваючи уточнити, що це зерно вкрадене в Україні. 

Ексрадник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смирнов назвав адресований Міжнародному Кримінальному суду заклик Європарламенту видати ордер на арешт Лукашенка кроком доволі символічним. Але потрібним хоча б для того, щоб у світі розуміли, що всі воєнні злочинці рано чи пізно будуть притягнені до відповідальності. 

Російська блогерка Ніка Білоцерківська говорила про вибухи на Кримському мосту й ворожі удари по Одесі та реакцію на ці події пересічних росіян. А також — про спроби російського уряду поліпшити вкрай погану демографічну ситуацію обмеженням продажів препаратів для раннього переривання вагітності та настирливими «рекомендаціями» жінкам спочатку народжувати якомога більше дітей, а вже потім думати про освіту й кар’єру.

Президент Української асоціації зовнішньої політики Володимир Хандогій коментував відмову Путіна їхати на саміт БРІКС. На його думку, це послабить позиції Росії в цьому об’єднанні й українській дипломатії слід цим скористатися — працювати з країнами групи, схиляючи їх на наш бік.   

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» удари Росії по півдню України коментував директор Агентства реформування сектору безпеки Віктор Ягун. За його словами, Росія, розуміючи, що змушена буде піти з нашої території, вдалася до тактики знищення економічного потенціалу України, до якого може дотягтися. Гість назвав правильним рішення Міноборони України, згідно з яким з 00:00 21 липня 2023 року всі кораблі, що прямують до російських та тимчасово окупованих українських портів у Чорному та Азовському морях, розглядатимуться Україною як судна, що перевозять вантажі військового призначення «з усіма відповідними ризиками».

На думку начальниці об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталі Гуменюк, ударами по українській зерновій інфраструктурі Росія хоче показати, що українська ПВО виснажена й не здатна захистити портові міста, щоб виставити Україну ненадійним партнером на ринку зерна.

Логічною дзеркальною відповіддю на погрози Росії атакувати судна, які прибувають в українські порти, назвали відповідне рішення Міноборони України і співзасновник і головний редактор видання BlackSeaNews Андрій Клименко та воєнно-морський експерт, оглядач «Defense Express» Володимир Заблоцький. На запитання ведучих, чи може в акваторії Чорного моря розгорнутися війна, гості відповіли, що війна в Чорному морі давно йде, Україна набула в цій війні певного досвіду й досягла успіхів.   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
801
Теги:
Читайте також
28.07.2023 11:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 014
27.07.2023 12:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
768
27.07.2023 08:07
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
255
16.07.2023 12:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
739
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду