Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 липня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 липня 2023 року

23 Липня 2023
886
23 Липня 2023
11:51

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 липня 2023 року

886
Доля зернової угоди, вплив санкцій на Росію, арешт Гіркіна, фейкові дрони на російському телебаченні.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 липня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» воєнний аналітик Іван Ступак заявив, що Бахмут не лише виконав, але й перевиконав і продовжує перевиконувати свою місію у цій війні, активно сковуючи російські війська. За словами Ступака, саме поблизу Бахмута українські воїни вперше застосували надані США касетні боєприпаси.

Народний депутат Олег Дунда (фракція «Слуга народу») знову стверджував (раніше про подібне вже йшлося), що на електронному референдумі, проведеному у п’яти російських регіонах, усі п’ять суб'єктів проголосували за вихід зі складу Росії. Причому чим ближчим є регіон до кордону з ЄС, тим активніше він підтримує відокремлення.

Економіст Олег Пендзин констатував підвищення світових цін на зерно на 3% внаслідок відмови Росії від зернової ініціативи. Підвищення навіть на 1% призводить до зростання на сотні тисяч кількості людей, що голодують.

Член оборонного комітету Верховної Ради Вадим Івченко (фракція «Батьківщина») вважає відхід найманців «Вагнера» сильним деморалізуючим чинником для регулярної російської армії.

Голова «Української Аграрної Асамблеї» Олександр Гапон переконаний, що подальші перемовини щодо зернової угоди потрібно вести виключно з Туреччиною, адже вона має достатньо потужний флот, щоб супроводжувати судна зі збіжжям з українських портів до територіальних вод Румунії.

У блоці каналу «Інтер» військовий експерт Олексій Гетьман назвав дії окупантів на Лимансько-Куп'янському напрямку «активною обороною», зазначивши, що з урахуванням кількості живої сили та техніки вони мали б просунутися значно далі, аніж їм це вдається.

Економіст Андрій Длігач упевнений, що санкції нарешті наздогнали Росію в економічному сенсі, внаслідок чого вже найближчим часом країні-агресору доведеться переглянути ціни на товари для населення на 15-20%, а падіння курсу рубля продовжиться.

Андрій Піонтковський посміявся з того, що Ігор Гіркін був заарештований за тією ж статтею, яку інкримінують й самому Піонтковському, — екстремізм. За словами гостя, Гіркін нині має шкодувати, що замість комфортного пожиттєвого перебування у Гаазі гнитиме в російській тюрмі. Причиною арешту Піонтковський назвав той факт, що Гіркін не влаштовує обидві партії — як війни на чолі з Путіним, так і «почесної капітуляції» Пригожина.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» Валентин Гладких заявив, що Росії за півтора року не вдалося не те що пояснити населенню цілі так званої «СВО», але навіть чітко їх сформулювати. Мовляв, неможливо пояснити відверто злочинне, відверто помилкове рішення, яке має винятково негативні наслідки.

За словами голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, підрив Кримського мосту та вибухи на окупантських складах боєприпасів на півострові подарували надію тим сотням тисяч людей у Криму, які не зрадили українській державі. Натомість серед росіян наразі масової паніки немає, хоча кількість автомобілів на виїзд із півострова перевищує кількість на в'їзд у понад чотири рази.

Експерт у сфері безпілотних технологій Валерій Яковенко закликав скептично ставитися до пропаганди окупантів щодо збільшення виробництва дронів. За його словами, на відміну від ворога, Україні немає потреби знімати помпезні ролики на державному телебаченні, ми просто продовжуємо нарощувати темпи закупівлі та виробництва безпілотників.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
886
Теги:
Читайте також
30.07.2023 08:53
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
581
28.07.2023 11:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 014
27.07.2023 12:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
768
27.07.2023 08:07
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
255
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду