Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 липня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 липня 2023 року

18 Липня 2023
1215
18 Липня 2023
21:41

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 липня 2023 року

1215
«Втома» Кримського мосту, страшилки від СБУ для росіян, «вагнерівці» в Білорусі, зрив зернової угоди.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 липня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «1+1» засновник благодійного фонду «Закриємо небо України» Ігор Романенко спрогнозував погіршення логістики окупантів на 40% через пошкодження Кримського мосту.

Доктор політичних наук Ігор Петренко порадив не сподіватися на швидке вирішення питання із видачею Україні колаборантів, які виїхали за кордон, адже правова система Європи доволі повільна.

Експерт-міжнародник Руслан Осипенко спрогнозував поступове зникнення з європейської політичної арени діячів, які є представниками путінської агентури.

Політичний коментатор Тарас Загородній звернув увагу на те, як росіяни бояться СБУ, і порівняв міфологізацію української безпекової служби з тим, як створювався імідж ізраїльського МОССАДу. 

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос вважав, що за понад рік країни арабського світу змінили своє ставлення до війни Росії проти України: від некоректних порівнянь і скепсису перейшли до обережних прогнозів щодо перемоги нашої країни.

Економіст Василь Фурман відзначив, що темпи доходів українського бюджету поки що випереджають прогнози, бізнес має позитивні погляди щодо майбутнього, а в місцевих бюджетах достатньо коштів, аби підтримувати комунальну інфраструктуру в належному стані без значного підвищення тарифів для населення.

У блоці каналу «Інтер» воєнний експерт Іван Ступак назвав білоруську армію «нулячою і стерильною» і висловив переконання, що диктатор Лукашенко прагне за рахунок «вагнерівців» створити для себе гвардію захисту від патріотичних сил.

Доцент Києво-Могилянської академії Дмитро Єфремов порекомендував не надавати особливого значення проведенню Росією спільних із Китаєм військово-морських навчань, адже вони наразі не перевищують за кількістю учасників і техніки навіть попередні роки.

Прессекретарка Світлани Тихановської Анна Красуліна повідомила, що білоруси вкрай незадоволені прибуттям до їхньої країни «вагнерівців». На думку гості, якщо найманці поводитимуться, як звикли на окупованих територіях, Лукашенко не зможе їх зупинити.

Політичний коментатор Володимир Фесенко відзначив девальвацію ядерних погроз Дмитра Медведєва: чим їх більше лунає, тим менше в них вірять.

Ексдепутат Держдуми Росії Ілля Пономарьов говорив про чистки у російському генералітеті, які почалися після «пригожинських ескапад». Подальші події Пономарьов назвав «грою наввипередки»: мовляв, побачимо, що станеться раніше — закінчаться російські генерали чи Україна переможе.

Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов вважає відносини Путіна та турецького президента Ердогана «дружбою, де кожен тримає ніж за спиною». Обидва є автократами, хоча Ердоган, на відміну від Путіна, здатен перемогти на цілком демократичних виборах.

У блоці каналу «FreeДом» фармацевт Костянтин Косяченко змалював ситуацію з медициною в Росії: бракує обладнання, ліків, лікарів, знизилась доступність охорони здоров'я, а фінансування в деяких регіонах впало на 40%.

На думку президента «Українського клубу аграрного бізнесу» Петра Мельника, зернова угода була більш вигідна Росії, яка використовувала її як інструмент глобального шантажу.

Експертка центру «Українська призма» Юлія Каздобіна переконана, що не можна намагатися відновити зернову угоду за рахунок поступок Росії. Країна-агресор тільки й сподівається, що з урахуванням настання жнив їй підуть назустріч більше, ніж лише приєднанням до SWIFT дочки «Россельхозбанку».

Політична аналітикиня Ольга Курносова порівняла росіян, які нині їдуть відпочивати у Крим, з «безголовими курками».

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж стверджував, що західні генерали цілком на нашому боці в питанні постачання зброї, але деякі політики бояться ескалації, і цей політичний опір потрібно долати.

Російський опозиційний політик Дмитро Гудков вважав, що причина початку повномасштабного вторгнення — спроба «маленькою переможною війною» продати людям новий президентський термін Путіна. На думку гостя, якби Путін міг повернутися у 23 лютого 2022 року, він не розпочав би наступ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1215
Теги:
Читайте також
16.07.2023 12:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
739
15.07.2023 00:30
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 327
13.07.2023 23:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 101
13.07.2023 10:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
278
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду