Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 липня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 липня 2023 року

18 Липня 2023
761
18 Липня 2023
14:43

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 липня 2023 року

761
Підсумки саміту НАТО у Вільнюсі, «суверенний інтернет» Росії, репресії в Білорусі.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 липня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» російський медійник, ведучий YouTube-програми «Зомбоящик» Ілля Шепелін оцінював ймовірність відключення в Росії світової мережі й запровадження так званого «суверенного інтернету»: видається абсурдом, але очікувати можна чого завгодно. 

Експертка регіонального центру прав людини (RCHR) Катерина Рашевська коментувала поширену днями інформацію Associated Press про мережу в'язниць, де Росія утримує тисячі українських цивільних. За словами експертки, ув’язнені росіянами цивільні українці не мають статусу полонених, вони є фактично заручниками, Росія повинна відпустити всіх цивільних негайно і без будь-яких умов.    

Експерт Українського інституту майбутнього  Ігор Попов коментував перший в історії візит до України президента Республіки Корея Юн Сок Йоля. Очільник Південної Кореї анонсував збільшення підтримки України. До того ж, за словами Попова, Південна Корея виробляє багато хорошої зброї, і це Україні теж «може бути цікаво».

Білоруський юрист Михайло Кирилюк, який нині живе у Варшаві, констатував, що Білорусь є практично окупованою, а всі, хто з цим незгоден і має можливість виїхати з країни, виїжджають. 

Депутат Європейського парламенту Пятрас Ауштрявічюс (Литва) говорив про Балтійський союз НАТО, який, зумівши подолати розбіжності, показує Альянсу приклад єднання на основі спільних чинників. 

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» представниця із соціальних питань Об'єднаного перехідного комітету Білорусі Ольга Горбунова розповіла, що точна кількість політв’язнів у Білорусі невідома, але затримання інакодумців режим Лукашенка поставив на конвеєр. Правозахисники намагаються надавати ув’язненим допомогу, хоча багатьом правозахисним організаціям доводиться працювати у вигнанні. 

Експерт із міжнародної безпеки Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Тарас Жовтенко говорив про формати взаємодії і допомоги Україні з боку інших країн.

Російський медійник, автор телеграм-каналу SULEYMANOV Руслан Сулейманов характеризував стосунки Путіна і президента Туреччини Ердогана. За словами Сулейманова, «немає російсько-турецьких відносин, є відносини Путіна і Ердогана», водночас вони завжди були непростими, перебували «на лезі бритви», хоча між цими двома діячами багато спільного. Журналіст також припустив, що Путін міг заздалегідь знати про повернення в Україну командирів «Азова», але заявив, нібито його «обдурили». 

Американський політолог Раміз Юнус, підбиваючи підсумки саміту НАТО у Вільнюсі, зазначив, що половину шляху України до НАТО вже подолано. На думку гостя, Україна значною мірою завдячує цим «агресивній наступальній дипломатії» зокрема президента Зеленського. Юнус порадив продовжувати в такому ж дусі, адже «класична» дипломатія, за його словами, вже відходить, поступаючись новим методам.     

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
761
Теги:
Читайте також
16.07.2023 12:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
739
15.07.2023 00:30
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 327
13.07.2023 23:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 101
13.07.2023 10:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
278
12.07.2023 13:05
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 104
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду