Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 липня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 липня 2023 року

25 Липня 2023
497
25 Липня 2023
08:47

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 липня 2023 року

497
«Нептун» і «Богдана», доля зернової угоди, «бавовна» у Криму, арешт Гіркіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 липня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» капітан 1 рангу запасу Андрій Риженко навів приклади перспективних видів озброєнь, розроблених вітчизняним ВПК: ракетний комплекс «Нептун», безпілотні системи, самохідна гаубиця «Богдана». На «Богдану» Риженко покладає особливі надії, однак, за його словами, виготовляти їх необхідно не одиницями, а сотнями.

Директор Центру близькосхідних досліджень  Ігор Семиволос, коментуючи візит міністра зовнішніх справ Дмитра Кулеби до Пакистану, відзначив, що пакистанська армія налаштована на співпрацю, збільшується і товарообіг між нашими країнами. Тобто Пакистан цікавий Україні й може стати надійним партнером.   

Російський медійник і соціолог Ігор Яковенко вважає причиною арешту терориста Ігоря Гіркіна його активну війну на інформаційному фронті і проти Путіна, і проти Пригожина: вочевидь, влада вирішила покласти цьому край. Цікаво, що російський суд, так би мовити, виконав припис Гаазького трибуналу, який минулого року визнав Гіркіна винним у збитті Боїнга рейсу MH17 на Донбасі. Яковенко також відзначив, що Путін робить «другу армію світу» з Росгвардії не стільки для війни з Україною, скільки готуючись до протистояння з угрупованнями на кшталт пригожинського. На думку гостя, «вагнерівці» цілком здатні піти на Москву з Білорусі, тим більше що в такому разі на їхньому шляху не буде водної перепони у вигляді Оки. 

Аналітик iSANS Андрій Каліх говорив про відповідальність російських і білоруських пропагандистів за розв’язання війни Росії проти України. Команда iSANS є авторами дослідження «Заклики до геноциду щодо українців у російській та білоруській пропаганді»,. За словами Каліха, російські пропагандисти добре усвідомлюють, що роблять, і вже готують ідеологічний грунт на випадок поразки Росії.   

У блоці «1+1» генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун назвав Гіркіна сучасним попом Гапоном, який деякий час перебував під прикриттям колишніх колег по ФСБ. Однак ФСБ, за висловом Ягуна, «дало слабинку» й віддало одного з інформаційних кілерів на поживу державній репресивній машині. Арешт Гіркіна викликав невдоволення в певному колі осіб, зокрема у «Клубі розсерджених патріотів», який заснував і очолював Гіркін, тож почекаємо можливих наслідків, зауважив гість.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров  говорив про «бавовну» в селищі Бію́к-Онла́р (Октябрському) Красногвардійського району на тимчасово окупованому півострові, а речник Одеської ОВА Сергій Братчук — про першу спокійну ніч після трьох поспіль нічних ворожих атак на портову й цивільну інфраструктуру Одещини. 

Про наслідки зриву Росією зернової угоди говорили також заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук, Ігор Семиволос та Андрій Риженко. На думку Риженка, погрози Росії атакувати судна, які прибувають в українські порти, серйозні. У ВМС Туреччини є можливості відповісти воєнним шляхом, але чи відповідатимуть? 

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» російський адвокат Микола Полозов і російський громадський діяч, правозахисник і колишній радянський політв'язень Олександр Подрабінек обговорювали ініціативу депутатів Держдуми щодо позбавлення громадянства за дискредитацію армії та екстремізм навіть тих, хто є громадянами Росії від народження. На думку Подрабінека, цей закон навряд чи буде ухвалено, а якщо раптом і буде, то він навряд чи когось всерйоз налякає. «Практика позбавлення громадянства і висилки з країни у нас була ще в радянські часи», — нагадав гість. 

Заступник головного редактора російського видання «Верстка» Олексій Левченко спрогнозував, що про наміри піти на п’ятий президентський термін Путін оголосить у листопаді в урочистій атмосфері на ВДНГ у Москві.       

А на думку політичного коментатора, ведучого Ходорковський.live Дмитра Єловського, арешт Гіркіна, ймовірно, таки підніме хвилю невдоволення і спричинить нові арешти: «Були патріоти роздратовані, стануть загратовані...» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
497
Теги:
Читайте також
30.07.2023 12:47
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
698
30.07.2023 08:53
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
560
28.07.2023 11:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 000
27.07.2023 12:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
755
27.07.2023 08:07
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
249
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду