Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 липня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 липня 2023 року

12 Липня 2023
1102
12 Липня 2023
13:05

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 липня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1102
Підрахунок загиблих на війні росіян та Саміт НАТО.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 липня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом».

У блоці «1+1» про вступ України до НАТО говорили з політичним оглядачем Ігорем Петренком. Він розповідав про підтримку України та політику Володимира Зеленського. За словами Петренка, наразі також готується великий пакет оборонної підтримки, який має стати сигналом для Володимира Путіна та світу. Цей сигнал фактично говоритиме про підтримку України зі сторони Альянсу.

З українським дипломатом Русланом Осипенком говорили про зміну риторики українських партнерів після 500 днів війни. Гість розповідав, що наразі інтереси України та партнерів збігаються, тому країна має підтримку коаліції, яка складається з різних країн.

Російський політтехнолог Аббас Галлямов розмірковував про російський політикум. Він говорив, що президент Росії Володимир Путін тривалий час поводився дуже адекватно, проте надалі відчув, що це знижує його електоральні рейтинги. Тому, за словами Галлямова, Путін вирішив поводитись неадекватно.

У блоці «Інтера» з російською медійницею Олесею Мароховською говорили про кількість загиблих російських військових. І те, що російські медійники можуть говорити про кількість загиблих росіян лише за даними відкритих джерел.

З українським дипломатом Володимиром Хандогієм говорили про історичний процес вступу України до НАТО.

Колишня депутатка російської Держдуми Марія Максакова говорили про стосунки Володимира Путіна та Євгенія Пригожина, а також реакцію простих росіян на ці події. Вона сказала, що за 24 роки путінського правління росіяни перетворилися з громадян на населення, певно забуваючи про репресивну політику Радянського союзу, яка також масово замовчувалась задовго до приходу Путіна до влади.

Боротьбу за вплив у Центральній Азії у блоці телеканалу «FreeДом» обговорювали з провідною науковою співробітницею «Національного інституту стратегічних досліджень» Оленою Бордиловською. Вона розповідала, що наразі політика США спрямована на те, щоб відривати країни регіону від російського впливу, проте тримати баланс із Китаєм.


Також у блоці «FreeДом» показали інтерв’ю Олексія Мацуки з радником керівника Офісу президента Сергієм Лещенком. Обговорювали російську пропаганду, реакцію на неї міжнародної спільноти, а також мирні перемовини.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1102
Теги:
Читайте також
16.07.2023 12:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
738
15.07.2023 00:30
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 326
13.07.2023 23:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 101
13.07.2023 10:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
278
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду