Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 грудня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 грудня

16 Грудня 2022
1385
16 Грудня 2022
00:45

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1385
Лещенко захоплюється Зеленським, росіяни оцінюють репресії в Росії, шамани впливають на Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 грудня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «FreeДом», «Інтер», ICTV/СТБ.

З радником керівника Офісу президента України Сергієм Лещенком говорили про страхи Путіна та смерть представників російських «еліт». Лещенко сказав, що президент Росії боїться втратити своє місце в історії, бо розуміє, що його образ зіпсований. Цей страх ґрунтується на досвіді радянських генсеків, яких починали зневажати та забувати, щойно вони помирали. Також він сказав, що президент Росії боїться Зеленського, бо не може його зрозуміти і «прочитати», як міг «прочитати» Барака Обаму чи Ангелу Меркель. Також Лещенко сказав, що Зеленський — недосяжна велич для Путіна.

Ще з одним радником керівника Офісу президента України Олексієм Арестовичем говорили про українсько-ізраїльський інноваційний саміт. Він розповів про досвід, який Україна має перейняти в Ізраїлю, й  про технології, які необхідні Україні. Також він говорив про міжнародну підтримку й надання Україні систем протиповітряної та протиракетної оборони. Це перша поява Арестовича в етері «FreeДома» з першого липня. Днями він після піврічної перерви повернувся до марафону «Єдині новини».

Репресії в Росії у блоці «FreeДома» обговорили з редактором студентського журналу DOXA Арменом Арамяном. На його думку, репресії у Росії посилюються, аби підготувати підґрунтя для нових хвиль мобілізації. Він сказав, що зміни можуть відбутись лише через спротив та протести, оскільки влада Росії, крім тиску через правоохоронні органи, також розв’язала руки екстремістським організаціям.

Про кремлівські чистки говорили з колишнім працівником представництва Росії при ООН в Женеві Борисом Бондарєвим. Він розповів про зміни у кремлівській «еліті», заміну дипломатів й те, як це вплине на зовнішню політику. Частина змін, на його думку, зумовлена тим, що російські дипломати занадто старі. Також він сказав, що змін у зовнішній політиці Росії після заміни дипломатів не буде, оскільки всю зовнішню політику координує Путін та його оточення.

Російський політичний експерт Аббас Галлямов у гостьовій студії ICTV/СТБ говорив про зміни в Кремлі. На думку гостя, люди в Кремлі досягли вершини своєї некомпетентності, а також звикли працювати у комфортних умовах та не готові до стресових ситуацій, зокрема до програшу.

Цього дня вкотре говорили про вплив шаманів на Путіна. До розмови долучили російського політтехнолога, який живе в Ізраїлі, Михайла Шейтельмана. Цю тему вже кілька днів поспіль обговорюють в етері марафону «FreeДом». Раніше магічне мислення російської влади вже обговорювали з представником команди Навального Дмитром Нізовцевим і ексдепутаткою Держдуми Марією Максаковою.

Про мілітаризацію російського суспільства говорили з очільником Альянсу вчителів Росії Даніілом Кеном. Листівки, які надсилають солдатам на фронт, він назвав гуманістичною акцією, та далі зазначив, що російська пропаганда обманює дітей, втягуючи їх у підтримку війни. Також він сказав, що є десятки чи навіть сотні тисяч людей, які виступають проти режиму.

Російську пропаганду і знецінення українців обговорювали з аналітикинею Кримської правозахисної групи Іриною Сєдовою. Вона розповіла, як російська пропаганда вибудовує наратив про неіснуючих українців, який виправдовує геноцид українського народу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1385
Теги:
Читайте також
19.12.2022 20:27
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
568
19.12.2022 00:11
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
543
18.12.2022 13:03
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
537
18.12.2022 00:04
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 139
17.12.2022 06:46
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 219
14.12.2022 19:54
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 355
14.12.2022 00:56
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
739
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду