Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 грудня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 грудня

14 Грудня 2022
1297
14 Грудня 2022
19:54

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1297
Скасування пресконференції Путіна, ситуація у Косові та інтерв’ю російської фотографки Вікторії Івлєвої.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 грудня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «FreeДом», «Інтер», «1+1».

Російський політолог Дмитро Орешкін у блоці ICTV/СТБ розповідав, як ведеться «боротьба за розум росіян». Він сказав, що у світі поширюється мода на консерватизм, люди тяжіють до конспірологічних теорій та віри у світле майбутнє. За його словами, російське суспільство переходить до другої фази інформаційного сприйняття війни. У першій фазі вони чекали швидкої перемоги над Києвом, а зараз відсторонюються від теми війни, бо на фронті немає перемог.

Двічі протягом дня включали постійну представницю президента України в Автономній Республіці Крим Тамілу Ташеву. З нею говорили про важливість Криму для росіян і примусову мобілізацію кримських татар на окупованому півострові.

Про ситуацію у Косові говорили з експерткою Аналітичного центру балканських досліджень Катериною Шимкевич. За її словами, ЄС необхідно більш чітко визначитись зі своєю позицією. Якщо десять років тому були сподівання, що Косово і Сербія зможуть домовитись, то зараз таких сподівань уже немає. Також про ситуацію з Косовом цього дня говорили з журналісткою Наталею Іщенко, головною редакторкою «Балканського оглядача».

Зробили інтерв’ю з російською фотографинею Вікторією Івлєвою, яка виїхала з Росії до України, аби волонтерити й фіксувати злочини російської армії. Вона зізналась, що в Україні під час війни боїться за своє життя менше, ніж коли жила в Росії.

Про любов Путіна до магії говорили з представником команди Навального Дмитром Нізовцевим. Напередодні в марафоні іномовлення обговорювали віру Путіна в шаманів з ексдепутаткою Держдуми Марією Максаковою.

Про заборону Московського патріархату в Україні говорили з релігієзнавицею Людмилою Филипович. Вона закликала церковників УПЦ МП визнати, що церква перебуває у кризі, й переосмислити все те, чим вони займаються 30 років.

З російською журналісткою Каріною Орловою, яка мешкає у США, у блоці телеканалу іномовлення говорили про міжнародну підтримку України. Зокрема, вона цитувала американців, які говорять про негаразди у світовій економіці через війну. Також вона сказала, що необхідне завершення війни, але завершитись вона має лише перемогою України, оскільки перемога Росії чи призупинення бойових дій не покладе край агресії. Крім того, Орлова говорить, що завдяки санкціям Росія близька до того, аби сягнути економічного дна.

Про скасування щорічної пресконференції Путіна говорили з російським журналістом Ігорем Яковенком. За його оцінкою, її скасували через те, що Путіну нема що сказати, та й у Росії відсутні будь-які досягнення, які б могли бути стрижневою темою розмови з журналістами. Яковенко вважає, що Путіну важко підсумовувати 2022 рік.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1297
Теги:
Читайте також
19.12.2022 20:27
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
521
18.12.2022 00:04
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 088
17.12.2022 06:46
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 163
16.12.2022 00:45
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 296
14.12.2022 00:56
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
683
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду