Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 грудня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 грудня

19 Грудня 2022
525
19 Грудня 2022
20:27

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
525
Виправдання воєнних злочинів, відмова FIFA дати слово Зеленському та погляди російських лібералів.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 грудня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1».

З російською правозахисницею Ольгою Курносовою у блоці телеканалу іномовлення говорили про ситуацію всередині Росії і готовність далі вести війну. Вона розповіла, що підприємства військово-промислового комплексу почали працювати інтенсивніше, що може дозволити Росії до весни поновити запаси озброєння. Крім того, вона розповіла, що ведеться робота для позбавлення росіян мати змогу працювати віддалено, якою користуються ті, хто виїхав з країни. Також вона сказала, що наслідки війни росіяни відчують лише тоді, коли мобілізують орієнтовно сімсот тисяч.

Пізніше Курносову також включали у блоці «1+1». Там вона говорила про тиск Путіна на Лукашенка. Ця коментаторка чи не найчастіше з числа російських спікерів долучається до гостьових студій «FreeДома». Починаючи з 1 липня її запрошували до різних каналів 80 разів.

Експертка Регіонального центру прав людини Катерина Рашевська розповіла, що Росія все ще перебуває у міжнародних угодах, тому вони не можуть просто взяти та зняти з себе відповідальність за злочини військових. Якщо ж росіяни ухвалять закони, які виправдовуватимуть злочинців, то міжнародна спільнота вимагатиме його скасування. За її словами, створення такого законодавства — робота на внутрішній ринок, аби підтримати у суспільстві агресію до українців.

З головою Ради з інформаційної безпеки та кіберзахисту Елліною Шнурко-Табаковою говорили про заборону російського телебачення. Вона розповіла, що росіяни продовжуватимуть шукати нові шляхи для поширення дезінформаційних наративів. Зокрема, за її словами, все, що Росія хоче робити зі світом, вона декларує у своїх офіційних документах, називаючи це акціями проти самої Росії. Таким чином пропаганда підмінює основні поняття й виправдовує свої дії.

Про відмову FIFA дати слово президенту України Володимиру Зеленському перед початком фіналу Чемпіонату світу з футболу говорили зі спортивним коментатором Ігорем  Цигаником. Він сказав, що його не здивувало таке рішення комітету. Крім того, ця відмова не призвела до програшу України, оскільки відмова від виступу приверне увагу більшої кількості медіа, ніж міг би отримати сам виступ, якби його дозволили.

З російським журналістом Ренатом Давлетгільдеєвим у блоці каналу іномовлення говорили про готовність оточення Путіна «злити» президента. Зазначимо, що гість працював з російськими політиками Ксенією Собчак та Михайлом Ходорковським, а також на телеканалі «Дождь».

Про мобілізацію в Росії також говорили з директором фонду «Вільна Росія» на Південному Кавказі Єгором Куроптєвим. Він сказав, що росіяни масово виїжджають і працюють над тим, щоб скинути путінський режим. Зокрема, за його словами, Грузія — найбільший прихисток для російських активістів та журналістів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
525
Теги:
Читайте також
19.12.2022 00:11
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
503
18.12.2022 13:03
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
489
18.12.2022 00:04
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 093
17.12.2022 06:46
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 171
16.12.2022 00:45
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 305
14.12.2022 19:54
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 302
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду