Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 грудня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 грудня

12 Грудня 2022
1161
12 Грудня 2022
22:48

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 грудня

1161
Ситуація з енергопостачанням на Одещині, незаконна депортація українців з окупованих територій, формула миру Зеленського, аудит американської підтримки України, світовий спорт без росіян та білорусів.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 грудня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 грудня

У ранковому слоті каналу іномовлення воєнний аналітик Олексій Гетьман порівняв армії України та Росії: у ворога сили більші за кількістю, але не за якістю.

Керівник аналітичного напряму Мережі захисту національних інтересів АНТС Ілля Несходовський не одразу згадав, що він в етері російськомовного марафону, тож про вилучення російських активів почав розповідати українською. Після підказки ведучого Сергія Чернишова мову змінив.

Чи є підстави вважати мера Москви Сергія Собяніна ймовірним наступником Путіна? Російський політолог Аббас Галлямов дав ствердну відповідь на це запитання. Щоправда, політолог вважає, що нинішня активність Собяніна не є проявом його власної ініціативи.

Про епідемію ВІЛ/СНІДу в Росії ведучі поговорили з головою фонду «100% життя» Дмитром Шерембеєм. Хоча, за словами спікера, «найбільш поширена епідемія там — це епідемія ідіотизму».

Політолог Ігор Рейтерович назвав дві причини, з яких Росія прагне взяти паузу у війні: сподівання на успіх мобілізації та ілюзорна віра, що держави Заходу все ж втомляться надавати Україні допомогу.

У слоті «1+1» голова Запорізької ОВА Олександр Старух розповів, що напередодні в Мелітополі колаборанти святкували день народження «однієї недостойної людини»; наслідком святкування стали «бавовна» та 200 ліквідованих окупантів.

Колишній воєнний прокурор України Віктор Чумак обстоював визнання терористичною організацією усієї російської армії: це, мовляв, полегшило б притягнення до відповідальності винних у злочинах, скоєних в Україні.

Політкоментатор Володимир Фесенко прокоментував заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга про загрозу втягнення Альянсу у війну. Пізніше Фесенко ще раз буде на прямому зв'язку і говоритиме про формулу миру президента Зеленського, умовою для виконання якої назве відновлення територіальної цілісності України.

Колега ведучих, спортивний журналіст «1+1» Ігор Циганик, прокоментував відсутність Росії на чемпіонаті світу з футболу фразою-мемом «Потєрь нєт» та пояснив значення рішення Міжнародного олімпійського комітету не допустити збірні Росії та Білорусі до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі.

Правозахисник Павло Лисянський розповів про факти незаконної депортації українців з окупованих територій у російські регіони.

Політтехнолог Борис Тизенгаузен звернув увагу на те, що вектор публічних виступів Путіна змінився: якщо раніше диктатор «формував порядок денний», то тепер змушений реагувати на запити російського суспільства.

Речник Одеської ОВА Сергій Братчук заспокоював громадськість, стверджуючи, що відновлення електропостачання на Одещині не триватиме місяцями, а кількість абонентів, які ще перебувають без світла, постійно скорочується. Першим про вкид щодо «двох-трьох місяців», потрібних на відновлення електропостачання в Одесі і області, написав саме «Детектор медіа».

Народний депутат Олег Дунда заявив про невисоку ефективність ідеї створити потенційну демілітаризовану зону між Україною та Росією і звів питання безпеки до двох альтернатив: або Росія існує і становить загрозу, або не існує і на її місці з'являються національні республіки.

У вечірньому слоті каналу іномовлення керівник Центру воєнно-правових досліджень Олександр Мусієнко пояснив значення боїв за Бахмут: для росіян це «рятівна соломинка», за яку вони хапаються, сподіваючись переломити хід війни.

Професор Нью-Йоркського університету Ігор Айзенберг запевнив, що аудити грошей, які США спрямовують на допомогу Україні, не можуть загальмувати цей процес, адже вони вже й так ведуться, а заяви окремих представників Республіканської партії — це безуспішна спроба завадити допомозі.

Правозахисники Віра Ястребова та Олексій Лазаренко наголошували на безпрецедентності масштабів вивезення українців, особливо дітей, із окупованих територій до Росії, вбачаючи у цьому ознаки геноциду.

На завершення інформаційного дня говорили про напружену ситуацію на Балканах, де Сербія знову погрожує ескалацією конфлікту з Косовом. Журналістка Наталя Іщенко відзначила, що це перший випадок від моменту завершення війни 1990-х років минулого століття, коли серби відкрито говорять про бажання мати в Косові свої війська.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1161
Теги:
Читайте також
18.12.2022 00:04
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 088
17.12.2022 06:46
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 163
16.12.2022 00:45
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 295
14.12.2022 19:54
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 296
14.12.2022 00:56
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
682
05.12.2022 23:14
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 020
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду