Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 грудня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 грудня

9 Грудня 2022
1348
9 Грудня 2022
22:02

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 грудня

1348
Перша енергетична світова війна, «Ноїв ковчег» для російської еліти, лукашенківський терор, тисячі вбитих дельфінів.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 грудня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 грудня

У ранковому слоті «1+1» воєнний експерт Михайло Притула заявив ведучим, що президент Росії боїться смерті, тому готовий кинути на смерть незліченну кількість інших людей, тобто мобілізацію ніхто не зупинятиме.

Міфи про ще одного помітного персонажа російського порядку денного, Ігоря Гіркіна, розвінчав воєнний експерт Дмитро Снєгирьов: зокрема, сказав, що засуджений за збиття малайзійського Boeing Гіркін не їздив на окуповані території Донбасу.

«Росія програла першу енергетичну світову війну», — такого висновку дійшов ексміністр палива та енергетики Іван Плачков. Держави Європи, мовляв, вирішили свої проблеми з енергоресурсами, а Росія у відповідь отримала «стелю» цін на нафту.

Старший радник Світлани Тихановської Франтішек Вячорка назвав ситуацію у Білорусі сталінським терором, якого «йде вже друга чи третя хвиля», і заявив, що Лукашенко «промацує ґрунт», аби знайти, як ще допомогти Путіну. Пізніше Вячорка знову був на прямому зв'язку, але цього разу його представили вже як Франака, а не Франтішека.

Політтехнолог Тарас Загородній порадив не дивуватися ситуації з російським телеканалом «Дождь», адже він буцімто «завжди був ліберальним відділом ФСБ», а «хороші росіяни ненавидять Україну, бо в них вже немає майбутнього».

У ранковому слоті каналу іномовлення засновник благодійного фонду «Закриємо небо України» Ігор Романенко жорстко оцінив повільні темпи надання зброї від західних партнерів: «Деякі поставки — до 2025 року. Дякуємо, вони потрібні, вони важливі, але ми б'ємося зараз».

У слоті було чимало прямих включень кореспондентів каналу з місць подій — з Курахова, Луганщини та польського Жешова, де відбувається саміт World for Ukraine.

«Інтер» розпочав свій слот з інтерв'ю з армійськими речниками Наталією Гуменюк та Юрієм Ігнатом про ситуацію на південному фронті та в українському повітряному просторі відповідно.

Воєнний експерт Іван Ступак назвав битву за Херсон переломним моментом у відносинах України з союзниками: «Якби його не звільнили, західні партнери в перспективі кількох місяців могли б схилити Україну до переговорів, натомість після звільнення Херсона допомога активізувалася».

Сумний вирок російському суспільству виніс російський опозиційний журналіст Майкл Накі: «Будь-який культурний прояв вже давно перебуває під цензурою — від КВК до дитячих ранків». Він також озвучив своє святкове побажання: «Дуже хочеться, щоб усі новорічні концерти для тих, хто це робить, були у виконанні Кобзона».

Експерт із питань безпеки Іван Варченко пообіцяв ведучим вечірнього слоту каналу іномовлення, що план щодо ста тисяч ліквідованих загарбників буде виконано та навіть перевиконано.

Експерт Офісу реформ Кабміну Максим Гардус поскаржився що «60 доларів за барель нафти недостатньо, щоб вбити російську економіку, достатньо тільки, щоб зробити в ній дірку».

Політичний аналітик Ольга Курносова прокоментувала чутки з приводу того, що для Путіна та його оточення готується «Ноїв ковчег» — план вивезення до іншої країни.

У слоті групи каналів Starlight Media радник глави Офісу президента Михайло Подоляк розповів про чотири складові, які дозволяють говорити про вирішальну роль зимово-весняного періоду у війні: математика війни, ресурси Росії та економічні процеси в державі-терористці, моральний стан сторін та логіка історичного процесу.

А міністр довкілля Роман Стрілець навів гнітючі дані щодо шкоди, заподіяної війною українській природі: зокрема лише кількість вбитих дельфінів може сягати кількох тисяч.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1348
Теги:
Читайте також
16.12.2022 00:45
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 298
14.12.2022 19:54
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 298
14.12.2022 00:56
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
684
05.12.2022 23:14
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 022
05.12.2022 00:32
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
745
04.12.2022 09:58
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 104
03.12.2022 00:54
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 361
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду