Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 грудня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 грудня

17 Грудня 2022
1163
17 Грудня 2022
06:46

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1163
Стосунки Китаю та Росії, вербування в’язнів і проблеми російських бізнесменів.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 грудня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1».

Ситуацію навколо Китаю у блоці телеканалу іномовлення обговорили з директором Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталієм Куликом. Він сказав, що Китай розглядає Росію як держву-супутника в економічному плані й надалі буде розвивати стосунки з нею. Проте це не союзні стосунки, а виключно ситуативні, тому Китай відмовився постачати запчастини до Росії через санкції США.

Про забезпечення протиповітряної оборони говорили з речником командування повітряних сил Юрієм Ігнатом. Він розповів про потреби України у нових системах протиповітряної оборони.

Про санкції проти Росії говорили з економістом Іваном Усом. За його словами, санкції не допрацювали, тому Росія має можливість обходити їх, зокрема реєструючи підставні компанії.

З російським правозахисником Євгенієм Смірновим говорили про дії приватної військової компанії «Вагнер» у Росії. Росіянин сказав, що ПВК виконує брудну роботу, яка заборонена законом, зокрема залучає в’язнів до війни. На питання, чому питання незаконного призову не резонує у суспільстві, гість відповів, що в’язні залишаються в’язнями, навіть коли воюють в Україні, а їхні рідні нічого не знають про їхню участь у бойових діях. Нагадаємо, за даними соціологічних досліджень російського «Левада-центру», який вважають незалежним, 74% росіян підтримують війну.

Рішення Путіна та ймовірний наступ зі сторони Білорусі у блоці «Інтера» обговорили з народним депутатом України Федором Веніславським. Гість сказав, що Росія намагається отримати перепочинок, якого сильно потребує.

Декілька разів протягом доби до марафону «FreeДом» включався керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. З ним говорили про ситуацію з відновленням боєзапасу Росії. На думку Мусієнка, головним джерелом боєзапасу для армії є запаси самої Росії. Ракети, якими росіяни обстрілюють Україну в ці дні, виготовлені у другому та третьому кварталах 2022 року — з конвеєра відразу в бій; це свідчить, що запаси таки виснажились.

Російський політолог Андрій Піонтковський у гостьовій студії «Інтера» сказав, що ніхто з чоловіків у Росії не хоче йти на війну, зокрема ті, хто потрапляє під призов на строкову служюу.

З російським опозиціонером Дмитром Гудковим говорили про підтримку війни російською елітою і олігархами. Він сказав, що путінський режим має бути знищений самими росіянами, і що не всі бізнесмени можуть відкрито виступити проти влади, оскільки тоді вони втратять свої статки. Хоча, за його словами, є багато російського бізнесу, який проти війни.

Про боротьбу проти російської пропаганди закордоном у блоці «1+1» говорили з журналістом Романом Цимбалюком. Він розповів, що важливо не просто забороняти пропагандистські медіа, але також вести з попагандистами гостру дискусію та ставити питання, показуючи неадекватність російської пропаганди й нівелюючи її аргументи.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1163
Теги:
Читайте також
19.12.2022 20:27
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
521
19.12.2022 00:11
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
498
18.12.2022 13:03
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
485
18.12.2022 00:04
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 088
16.12.2022 00:45
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 296
14.12.2022 19:54
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 298
14.12.2022 00:56
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
683
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду