Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 грудня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 грудня

22 Грудня 2022
813
22 Грудня 2022
12:04

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 грудня

813
Зеленський в Бахмуті, трьохсотий день війни, Путін у Лукашенка, заборона в Росії фільму «Голод».
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 грудня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 грудня

У слоті «1+1» білоруська журналістка Тетяна Мартинова розмірковувала про справжні причини поїздки Путіна до Мінська. Щоб побалакати, «можна було Лукашенка викликати в Кремль», зауважила Мартинова, і припустила: «Путін відірвав свою п’яту точку від бункера і полетів, щоб показати оточенню Лукашенка, що головний не Лукашенко, а він, Путін». Доля диктаторів — не довіряти одне одному, переконана Тетяна Мартинова.

Старший радник Світлани Тихановської Франак Вячорка своєю чергою сказав, що Лукашенко завдяки «вияву самим Царем доброї волі» отримав «дозу піара», якої не отримував три роки, — саме стільки часу минуло від попереднього приїзду Путіна до Білорусі.

Політтехнолог Тарас Загородній коментував зусилля прокремлівських політтехнологів «відбілити Путіна», пов’язавши його в уяві громадян із позитивом на зразок відкриття «в режимі відеоконференції» птахофабрики тощо.  

Російська політологиня Ольга Курносова прогнозувала, про що говоритиме Путін у новорічному привітанні, які підсумки підбиватиме. Якщо, звісно, він взагалі що-небудь говоритиме.

У ранковому слоті каналу іномовлення колишня в.о. міністра аграрної політики і продовольства України Ольга Трофимцева розповідала про те, як Росія краде, вивозить і продає українське зерно, а також про те, яких заходів намагається вжити Україна, аби цьому завадити.

Колишній муфтій духовного управління мусульман України «Умма», а нині парамедик Саїд Ісмагілов в інтерв’ю з циклу «Люди доброї волі» розповів власну історію війни.

У слоті каналу «Інтер» колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж коментував поїздку президента Володимира Зеленського до Бахмута, страхи Путіна, здатного лише на інсценування «роботи в штабі», а також нав’язливу телевізійну рекламу мобілізації в Росії.

Голова Національного антарктичного наукового центру, екскомандир взводу батальйону «Айдар» Євген Дикий розповів про унікальну фотовиставку «Україна в Антарктиці», яка відкрилася в Брюсселі, в Єврокомісії, а також як важко європейцям усвідомити, що відбувається в Україні.

Заступник постійного представника президента України в Криму Денис Чистяков розповідав про те, як окупанти руйнують Ханський палац в Бахчисараї та вивозять з півострова велику кількість культурних цінностей, а член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин — про скорочення обсягів продажу російської нафти.  

Політкоментатор Андрій Піонтковський вважає, що Путін знову вдався до ядерного шантажу: саме ядерні заряди маються на увазі під «специфічними боєприпасами», з якими нібито, згідно з домовленостями Путіна і Лукашенка, літатимуть білоруські пілоти. «Путін хоче, якщо щось впаде на територію України, звалити все на білорусів, а самому лишитися осторонь», — сказав Піонтковський.

У вечірньому слоті каналу іномовлення кореспондентка каналу Альона Грамова у прямому включенні з Бахмута розповіла про ситуацію в місті та неочікуваний приїзд Зеленського.

Керівник воєнних програм Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Павло Лакійчук високо оцінив рівень українських військових, які воюють за стандартами НАТО. За словами Лакійчука, цього зокрема не врахував Путін, розв’язуючи війну на «три дні», яка триває вже триста днів.

У слоті групи каналів Starlight Media ситуацію на фронті аналізував антикризовий, як було вказано в титрах, радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк. За його словами, Україні потрібна лише перемога, водночас і Росія не може дозволити собі програти, тому готова закидати Україну трупами своїх мобілізованих. Що ж до закликів колишнього держсекретаря США Генрі Кіссінджера закінчити війну за столом перемовин, то Подоляк назвав Кіссінджера людиною, далекою від розуміння природи цієї війни.

Журналістка російського видання «Верстка» Регіна Гімалова розповіла про шахраїв, які різними способами ошукують родичів мобілізованих — аж до вимагання грошей за «сприяння включенню до списків на обмін».

Російський опозиціонер Дмитро Гудков коментував обіцянки Кремля роздавати учасникам «спеціальної військової операції», як називає російська влада війну в Україні, земельні ділянки під Москвою та в Криму.

Співавтор фільму «Голод» Максим Курников говорив про стрічку, в якій йдеться про трагедію 1921—1922 років, коли в СРСР, за неофіційними даними, голодували близько 40 мільйонів людей, близько шести мільйонів загинули. Міністерство культури Росії відкликало вже видане стрічці прокатне посвідчення у зв'язку з нібито «численними скаргами».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
813
Теги:
Читайте також
27.12.2022 22:28
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
910
19.12.2022 20:27
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
526
19.12.2022 00:11
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
503
18.12.2022 13:03
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
490
18.12.2022 00:04
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 094
17.12.2022 06:46
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 171
16.12.2022 00:45
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 305
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду