Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 грудня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 грудня

14 Грудня 2022
682
14 Грудня 2022
00:56

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
682
Риторика російських лібералів, псевдовплив пропаганди на суспільство, співпраця Ірану й Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 грудня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1».

Про передачу Україні заморожених активів Росії у гостьовій студії каналу іномовлення говорили з економістом Олегом Пендзиним. Він розповів, що ЄС має надати Україні 18 мільярдів євро допомоги, але схвалити цю допомогу мають усі держави-члени. Також він додав, що ці гроші — кредит: перші 10 років відсотки за кредитом платитимуть або з бюджету ЄС, або з бюджетів окремих держав-гарантів. Оскільки Угорщина не приєднується до підтримки кредиту, то гарантами будуть окремі держави, якщо ж приєднається, то весь ЄС. Крім того, експерт розповів, що отримані гроші не інвестуватуватимуть, а витрачатимуть на виконання соціальних зобов’язань держави.

З експертом із комунікацій Міжнародного центру протидії російській пропаганді Дмитром Громаковим говорили про знищення військових баз на території Росії. Зокрема, він сказав, що кремлівській пропаганді зручно поширювати інформацію про удари по їхній території, бо це може сприяти додатковій мобілізації суспільства й готовності росіян воювати. Як приклад він навів «операції під чужим прапором», які призвели до другої Чеченської війни. Нагадаємо, за даними соціологічних досліджень російського «Левада-центру», який вважають незалежним, 74% росіян і так уже підтримують війну.

Російський правозахисник Володимир Осєчкін у гостьовій студії телеканалу іномовлення розповідав про знущання, які фіксує організація Gulagu.Net. Зокрема, говорячи про злочини проти людяності, він наголосив, що їх вчиняє саме режим Володимира Путіна, який зломив волю росіян і спонукав їх до війни. Нагадаємо, катування у в’язницях — не винахід Путіна та його прибічників, а механізм, який тривалий час використовувала радянська влада для створення системи тиску на політичних в’язнів та репресованих.

Про співпрацю Ірану та Росії говорили з експертом-міжнародником Євгеном Добряком і завідувачем відділу Національного інституту стратегічних досліджень Олексієм Їжаком. Зокрема, Добряк, посилаючись на неназваних ізраїльських експертів, сказав, що Ран має ядерну зброю. Також він перерахував військову техніку, яку Іран може передати Росії.

Цього ж дня в етері марафону «Єдині новини #UAРазом» говорили з головним редактором порталу «Україна по-арабськи» Мохаммадом Фараджахалом, який навпаки сказав, що Іран згортає допомогу Росії.

Про ситуацію навколо Чорноморського флоту у блоці «Інтера» говорили з журналісткою російського видання «Проект» Катериною Резніковою. Під час свого виступу вона сказала про незадовільний нинішній стан флоту, зокрема Чорноморського судноремонтного заводу у Севастополі, а також презентувала дослідження щодо втрат флоту Росії. За даними міжнародного російськомовного медіа «Настоящее время», Резнікова мешкає у загарбаному Росією Севастополі.

Про тяжіння Путіна до магії у блоці «1+1» говорили з колишньою депутаткою Держдуми Росії Марією Максаковою. Нагадаємо, у 2014 році вона голосувала за «включення» Криму до складу Росії. Згодом вона заявила, що її голосом скористалися проти її волі. Тепер Максакову регулярно запрошують до гостьових студій марафону «FreeДом». Цього разу розмова з нею тривала 12 хвилин.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
682
Теги:
Читайте також
18.12.2022 00:04
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 088
17.12.2022 06:46
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 163
16.12.2022 00:45
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 295
14.12.2022 19:54
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 296
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду