Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 грудня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 грудня

19 Грудня 2022
500
19 Грудня 2022
00:11

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
500
Обхід санкцій, надання нової партії «шахідів» Росії і (не)добровільна участь росіян у війні.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 грудня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», ICTV/СТБ, «1+1», «Інтер»

Обхід Росією санкції у блоці телеканалу іномовлення обговорили з керівником секції стратегічного моделювання Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Ігорем Левченком. За його словами, санкції болюче впливають на російську економіку, хоча влада Росії продовжує заперечувати цей вплив. Також він нагадав, що Захід довго закривав очі на те, що Росія обходить санкції, проте тепер питанню контролю дій росіян приділяють більше часу й ресурсів.

Про ситуацію в Криму та зміну поглядів росіян щодо півострова у блоці ICTV/СТБ говорили з керівником військових програм Центру глобалістики «Стратегія XXI» Павлом Лакійчуком. Він розповів, що українці вже можуть завдавати ударів по центрах логістики в Криму, а росіяни починають готуватись до ймовірної висадки українського морського десанту на території півострова. Також, за словами Лакійчука, після звільнення Мелітополя ситуація навколо Криму лише загостриться.  Щодо армії морських дронів, яку готує Україна, коментатор сказав, що добре її мати, проте не існує жодної універсальної зброї, яка стовідсотково забезпечить перемогу; у всіх можливих операціях будуть залучені комплексні сили, а не лише дрони.

Російський наратив, що Кремль змушує людей йти на фронт, цього дня у блоці ICTV/СТБ озвучив кореспондент російського інтернет-медіа «Медіазона» Дмитро Швець. За його словами, перші дезертирства з фронту почалися ще на початку повномасштабного вторгнення, зокрема з підрозділів Росгвардії. З виступу Швеця не випливає, що росіяни проти війни. Аналізуючи його включення, можна припустити, що вони не хочуть іти на фронт або тікають з нього через бойові дії і роботу української армії, а не через переконання чи небажання воювати проти українців.

Із головним редактором Republic Дмитром Колезевим говорили про створення фортифікацій на території Росії. За його словами, це намагання не допустити втечі самих росіян. Також він сказав, що люди у Білгородській області Росії налякані й за можливості виїжджають в інші регіони. Щодо настроїв росіян він сказав, що росіяни дуже по-різному реагують на війну.

Про ризики для Одеси від отримання росіянами нової партії дронів Shahed 136 у блоці «1+1» говорили з речником обласної військової адміністрації Сергієм Братчуком. За словами спікера, дрони використовуються проти міста, проте українські військові точно зможуть знешкодити отриману росіянами зброю. Крім того, це може свідчити, що росіяни намагаються відійти трохи далі, проте більше про це можуть повідомити лише військові.

Про російську еліту говорили з російським опозиційним політиком Геннадієм Гудковим. Він сказав, що Путін весь час керував війною «в ручному режимі» і йому про все доповідали. Достеменно невідомо, на основі чого Гудков зробив таке припущення.

Цього дня до гостьових студій марафону «FreeДом» долучилось дев’ять спікерів-росіян.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
500
Теги:
Читайте також
19.12.2022 20:27
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
523
18.12.2022 13:03
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
488
18.12.2022 00:04
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 091
17.12.2022 06:46
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 168
16.12.2022 00:45
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 302
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду