Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 грудня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 грудня

6 Грудня 2022
1049
6 Грудня 2022
22:23

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 грудня

1049
Нова ворожа ракетна атака, вибухи на аеродромах в Енгельсі та в Рязанській області, дев’ятий пакет антиросійських санкцій ЄС, обмеження ціни на російську нафту.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 грудня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 грудня

У ранковому слоті каналу іномовлення воєнний експерт Сергій Грабський розповідав про контроль за поставками в Україну західної техніки і спростовував  фейки російської пропаганди на цю тему.

Голова правління Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський коментував представлений Євросоюзом дев’ятий пакет антиросійських санкцій. На думку експерта, «війну санкціями не виграти, потрібна перемога на полі бою». Запроваджене обмеження ціни на російську нафту в 60 доларів за барель Бураковський, як і багато хто інший, вважає зависоким: слід було встановити 30, максимум 40 доларів. У цьому та в наступних слотах про обмеження ціни на російську нафту говорили також директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко та інвестиційний банкір Сергій Фурса.

Аналітик Центру досліджень продовольства і землекористування Київської школи економіки Павло Мартишев говорив про програму «Зерно з України», а також про те, як Росія краде українське збіжжя.

Російський журналіст і соціолог Ігор Яковенко скептично відгукнувся про чутки щодо хвороби Путіна та тих коментаторів, які на таких чутках спеціалізуються, зокрема росіянина Валерія Солов’я і британський таблоїд The Sun.

Речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат коментував зокрема вибухи на російських аеродромах в Енгельсі та в Рязанській області, де базуються бомбардувальники ТУ-95, із яких обстрілюють Україну.

Була також авторська рубрика шеф-редактора каналу Олексія Мацуки про «російський лендліз» — техніку, що її ворог лишає на полі бою.

Головною темою слоту каналу «Інтер», як і наступного, стала чергова російська ракетна атака на українську інфраструктуру. Про це говорили колишній міністр палива та енергетики України Іван Плачков, політичний оглядач Deutsche Welle Костянтин Еггерт, радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк. Останній зокрема сказав, що деякі західні партнери, маючи можливість передати Україні сучасні системи протиракетної оборони, лише спостерігають за восьмою поспіль ракетною атакою росіян і руйнуванням нашої цивільної інфраструктури.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров коментував мобілізацію, яку проводять росіяни в окупованому Криму, і як вони готуються оборонятися у разі наступу української армії на півострів.

Кардіохірург, керівник Інституту серця Борис Тодуров розповідав про роботу медиків на передовій і в тилу та про операції, які проводять в Інституті серця.

Дипломат і президент Української асоціації зовнішньої політики Володимир Хандогій коментував, крім обмеження ціни на російську нафту, антиросійські санкції, а також позицію Угорщини, яка в Євросоюзі грає роль enfant terrible, тобто вередливої дитини.

За словами російського юриста і блогера Марка Фейгіна, вибухи на російських аеродромах свідчать, що наступні ракетні удари росіян по українській інфраструктурі зовсім безкарними не залишаться.

У слоті «1+1» думку Фейгіна розвинув політолог Тарас Загородній. Він вважає, що вибухи в Енгельсі спричинені далекобійною зброєю, причому українського виробництва, адже Захід такої зброї Україні не дає.     

Історик Яна Примаченко порівнювала, як під час Другої світової з України вивозили культурні цінності німці і як зараз українські музеї грабують росіяни.

За словами російського експерта Андрія Піонтковського, всі згодні, що Україна має перемогти, але питання в швидкості цієї перемоги. Якби Захід дав Україні весь пакет необхідного озброєння, перемогти на полі бою можна було б за лічені тижні. А чергова ракетна атака — це відповідь Путіна тим, хто чекав, що він погодиться на їхні пропозиції «піти з України», вважає Піонтковський.

Радник Світлани Тихановської Франак Вячорка коментував поїздку міністра оборони Росії Шойгу до Лукашенка.

В інформаційних сюжетах марафону чимало уваги приділили роботі волонтерів і їхньому величезному внеску в майбутню перемогу, адже 5 грудня відзначається Міжнародний день волонтерів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1049
Теги:
Читайте також
05.12.2022 23:14
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 004
05.12.2022 00:32
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
731
04.12.2022 09:58
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 082
03.12.2022 00:54
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 350
02.12.2022 00:27
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
583
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду