Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 грудня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 грудня

3 Грудня 2022
1358
3 Грудня 2022
00:54

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1358
Репресії в Росії, ситуація на фронті та ракетний терор України.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 грудня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «FreeДом».

Про владу в Росії, боротьбу з так званими іноземними агентами і посилення репресій у блоці ICTV/СТБ говорили з російським правозахисником Олександром Подрабінеком. Він сказав, що не бачить підстав стверджувати, що всі росіяни вірять владі. Також він зазначив, що визнання «іноземним агентом» використовується у Росії як інструмент політичної боротьби, а репресії посилюються постійно й тісно пов’язані з зовнішньополітичною стратегією влади.

Крім Подрабінека у гостьовій студії ICTV/СТБ також говорили ще з двома росіянами: головною редакторкою видання ASTRA Анастасією Чумаковою та економісткою Тетяною Михайловою.

У блоці «Інтера» з воєнним експертом Олександром Коваленком обговорили ракетні удари по Україні та активізацію російської армії. Він сказав, що посилення обстрілів почалось після призначення на посаду командувача силами вторгнення Сергія Суровікіна, який звик вдаватись до терору цивільних. Також експерт сказав, що росіяни мають ресурс для відновлення запасу ракет, однак аби все ж завдати збитків Україні, необхідно прорвати протиповітряну оборону, а для цього треба завдавати масованих ракетних ударів. Експерт сказав, що удари не припиняться, проте паузи між ними можуть стати тривалішими. Коваленко регулярно коментує воєнну ситуацію у марафонах «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом».

Черговий раз про смерть міністра закордонних справ Білорусі Володимира Макея говорили з радником Світлани Тихановської Франаком Вячоркою. Він сказав, що опозиціонери запрошували білоруських дипломатів до діалогу, проте ті завжди відмовлялись. За його словами, білоруські еліти й бізнесмени почали виїжджати з Білорусі. Також Вячорка сказав, що для кабінету Тихановської важливо тримати відчиненими двері для людей, які підтримують Лукашенка. Про ситуацію у Білорусі у блоці каналу «FreeДом» також говорили з прессекретарем команди Віктора Бабарика Глібом Германчуком.

З російським експертом Андрієм Піонтковським говорили про рішення росіян бити по енергетичній інфраструктурі України. Зокрема, він сказав, що поки Росія не отримала удару у відповідь від міжнародних партнерів України. Також, говорячи про російських пропагандистів та військових, він сказав: російські штабісти розуміють, що все висить на волосинці. Піонтковський також висловив думку, що росіяни не хочуть іти воювати, а Путіну найбільше загрожує його найближче оточення.

Про репресії проти противників війни у блоці телеканалу іномовлення говорили з юристом правозахисного центру «Меморіал» Даавром Доржином. Він сказав, що у Росії триває пасивний протест, під час якого люди висловлюються проти поганих умов служби в російській армії, але не протестують проти власне війни. Розмова з гостем тривала п’ятнадцять хвилин.

Про боротьбу з російською владою на Форумі вільної Росії розповідав російський політик Ілля Пономарьов.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1358
Теги:
Читайте також
05.12.2022 23:14
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 019
05.12.2022 00:32
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
742
04.12.2022 09:58
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 101
02.12.2022 00:27
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
596
30.11.2022 19:16
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 325
30.11.2022 00:28
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
676
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду