detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
28.11.2022 21:05
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 листопада
Проблеми у військово-промисловому комплексі Росії, економічна складова війни, фейкові обкладинки журналу Charlie Hebdo, обстріли Дніпропетровщини та Херсонщини, курс нового-старого президента Казахстану.

Ранковий слот каналу іномовлення розпочався з обговорення саміту зернової ініціативи Grain from Ukraine, який відбувся напередодні. Про це ведучі Денис Похила і Кароліна Король говорили із заступником голови Всеукраїнської аграрної ради Денисом Марчуком.

Російський правозахисник Олександр Черкасов резюмував, що «СРСР-1945 став країною, яка перемогла фашизм, Росія-2022 стала країною, де переміг фашизм».

Про проблеми військово-промислового комплексу країни-агресора говорив керівник Центру воєнно-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Українська культура цікавить світ, який раніше бачив нашу країну лише через призму ілюзорних викривлених уявлень росіян. На цьому наполягав політкоментатор Валентин Гладких, титрований як «політичний експерт».

У слоті Starlight Media речниця Міністерства внутрішніх справ України Олена Матвєєва повідомила, що відомство отримало 48 тисяч звернень щодо долі зниклих людей, і 30 тисяч громадян знайшли.

Про обстріли Кривого Рогу розповів голова місцевої районної військової адміністрації Євген Ситниченко, а про важке становище на Херсонщині — перший заступник очільника облради Юрій Соболевський.

Представник пресслужби розвідки Міноборони Андрій Юсов застеріг глядачів від паніки через російські інформаційні вкиди щодо загрози нападу з боку Білорусі та вчергове підтвердив, що формування ударного угруповання на тому напрямку не спостерігається. Ветеран батальйону «Айдар» Євген Дикий висловлювався образно: «Росія перестає розмахувати ядерною палицею, бо панове Байден та Сі домовилися про те, що ядерну гранату в мавпи заберуть».

Продовжилося розпочате напередодні обговорення театралізованої зустрічі Путіна з «солдатськими матерями». Російський опозиціонер Олександр Соловйов вважає, що там лунали настільки нелюдські заяви, що навіть зомбоване російське суспільство не мало б їх проковтнути.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко розповів про гнітючу гуманітарну ситуацію в місті. Пізніше у вечірньому етері він же розповів про дії маріупольського українського спротиву.

Дослідник медіа у Королівському Коледжі Лондона Григорій Асмолов визначив риси нинішньої російської пропаганди: вона неоднорідна і перетворилася на кризову комунікацію, спрямовану на мінімізацію негативного ефекту.

Редактор дата-відділу російського видання «Важливі історії» Олеся Мароховська підтвердила, що Генштаб армії Росії готовий миритися з втратою ста тисяч мобілізованих росіян, аби навесні замінити їх призовниками і організувати новий наступ.

Ведучий російського телеканалу «Дождь» Едуард Бурмістров розповів про фейкові обкладинки французького журналу Charlie Hebdo, які пропагандисти поширили як на внутрішню, так і на європейську аудиторію.

У слоті «1+1» радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк оптимістично оцінив перспективу того, що росіяни залишать Запорізьку атомну електростанцію.

Журналіст Роман Цимбалюк відзначив відсутність єдності у противника: «Є декілька окремих армій — Шойгу, Пригожина, Кадирова, у всіх різні системи забезпечення. Найбільш голі й босі ті, кого призвали за мобілізацією».

Казахстанський опозиціонер Айдос Садиков звернув увагу на той факт, що свій перший візит після інавгурації новий-старий президент Казахстану Токаєв здійснив до Москви, що, на думку Садикова, свідчить про його готовність виконувати вказівки Путіна.

Найяскравіший, певне, спіч дня виголосив російський опозиціонер Леонід Гозман: «Російська влада відчуває, що в них не виходить ні хріна. Скільки ряджених в кадр не саджай, люди все одно незадоволені. Незадоволені не списком неподобств, а іншим, але все одно незадоволені».

Російський журналіст і соціолог Ігор Яковенко також не вважає план Генштабу Росії повести на забій сто тисяч своїх солдатів чимось дивним або малоймовірним: «Обмін людських життів на території є класикою російської історії».

На завершення інформаційного дня старший радник Світлани Тихановської Франтішек Вячорка назвав смерть міністра закордонних справ Білорусі Володимира Макея великою втратою для Олександра Лукашенка: «Він знав усі його таємниці та секрети, він створював навколо Лукашенка ауру людини, яка маневрує біля Путіна».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY