Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 листопада

14 Листопада 2022
723
14 Листопада 2022
00:49

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 листопада

723
Звільнення Херсона, вплив санкцій на російську економіку, саміт «Великої двадцятки» на Балі.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 листопада

Упродовж дня воєнні експерти Роман Світан, Іван Ступак, Олександр Мусієнко коментували воєнні дії на півдні України та ситуацію в звільненому Херсоні.

У ранковому слоті каналу іномовлення член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін говорив про торгівлю Росії з Індією і Китаєм задля уникнення санкцій, зазначивши, що ці країни «намагаються піднятись за рахунок санкцій», і це підриває саму суть запровадження обмежень щодо Росії. На думку експерта, якщо секторальні санкції все ж таки діють на російську галузеву економіку, то персональні не мають того ефекту, якого від них сподівались, а саме — зростання невдоволення серед олігархів і ймовірність палацового перевороту.

Політичний консультант Джейсон Джей Смарт говорив про підтримку України, яку надають Сполучені Штати Америки. За його словами, він ніколи раніше не бачив і не чув, щоб американці так багато купували і вивішували прапори якоїсь іншої держави, що свідчить про щирий інтерес американців і про те, що вони дійсно занепокоєні війною в Україні.

Експерт російського Інституту економічної політики імені Гайдара Сергій Жаворонков пояснив, що означає оголошення економіки Росії неринковою: ще більшу ізольованість її галузей від світової економіки.

У слоті «1+1» політтехнолог Тарас Загородній говорив про поширення російської пропаганди у західних країнах. На його думку, після перемоги українцям треба буде ставити прямі запитання іноземним медіа і деяким колишнім керівникам держав, наприклад, Ангелі Меркель, «за якої роками руйнувалася газовидобувна промисловість Німеччини і всі підсаджувалися на голку російського газу».

Президент Центру «Політика», колишній народний депутат від Радикальної партії Ляшка Ігор Попов коментував намагання Росії схилити Україну до перемовин шляхом постійних обстрілів інфраструктури. Попов вважає, що ці зусилля росіян мають зворотний ефект.

Ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко аналізував вплив війни і мобілізації на російську економіку. За його прогнозом, дефіцит в економіці усуватимуть за рахунок пересічних громадян. Хоча, на думку Савченка, «не можна називати населення цієї країни громадянами, тому що громадянське суспільство не допустило б такого становища своєї країни».

У вечірньому слоті каналу іномовлення професор IE Business School (Мадрид) Максим Миронов сказав, що в країнах ЄС заморожено вже достатньо активів Росії, щоб повністю відбудувати Україну і покрити всі прогалини в бюджеті. Експерт розкритикував бездіяльність бюджетних установ інших країн: «Вони заарештували 300 мільйонів доларів, а Україні передали, наприклад, 50 мільйонів. І при цьому подають це як допомогу з власної кишені. Закон, за яким можна заарештувати ці активи, було ухвалено за день-два. Але при цьому нічого не робиться, щоб на юридичному рівні зробити можливою передачу цих коштів Україні».

Член Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Федір Веніславський, коментуючи намагання Росії вийти на перемовини, порівняв ситуацію з 2008 роком у Грузії. Тоді завдяки замороженню конфлікту Росії вдалося залишити за собою контроль над окупованими територіями, і Грузія мусила піти на це, бо не мала шансу вистояти. На переконання Веніславського, Україна зараз у зовсім іншому становищі і завдяки західній підтримці може не заморожувати конфлікт, а виграти війну.

Засновник «СД Платформи» Богдан Ференс говорив про те, як звільнення Херсона впливає на ставлення в світі до України і до Росії. За словами Ференса, Путін відчуває, що ставлення лідерів різних країн до нього помітно змінилось, про що свідчить зокрема його відмова від участі у саміті «Великої двадцятки» на індонезійському острові Балі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
723
Теги:
Читайте також
20.11.2022 18:57
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
968
18.11.2022 21:34
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 378
17.11.2022 23:49
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
879
16.11.2022 18:40
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
935
16.11.2022 00:50
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
740
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду