Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 листопада

15 Листопада 2022
653
15 Листопада 2022
00:09

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 листопада

653
Звільнення Херсона, перспективи «зернової угоди», підсумки виборів у США, саміт G20 на Балі.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 листопада

У ранковому слоті каналу іномовлення начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк коментувала звільнення Херсона. За її словами, відступ російських військ є не «жестом доброї волі», а результатом послідовних дій нашої армії.

На думку політичного консультанта Олександра Антонюка, говорити про втому російського суспільства від війни зарано. Ба більше, зарано говорити, що в Росії є суспільство.

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук коментував перспективи продовження «зернової угоди».

Голова Центру політичних досліджень «Доктрина» Ярослав Божко говорив зокрема про відмову Путіна від участі в запланованому на 15—16 листопада саміті «Великої двадцятки» на Балі. Крім того, за словами експерта, на саміті, фокус якого — глобальні виклики, бажано підписати спільне комюніке. Якщо ж в документі йтиметься про засудження розв’язаної Росією війни в Україні, є ризик, що деякі члени G20 (наприклад, Китай) його не підпишуть.   

У слоті групи каналів Starlight Media про відмову Путіна брати участь у саміті «Великої двадцятки» говорив політкоментатор Іван Преображенський. За його словами, Путін чекав, що на саміті його запросять до мирних перемовин, а йому не треба буде докладати зусиль, достатньо показати готовність. Але вийшло не так. Тож він навіть онлайн не виступатиме, боячись, що під час його виступу всі вийдуть із зали.

Директорка російського фонду «Русь, яка сидить» Ольга Романова говорила про те, як приватна військова компанія «Вагнер» вербує на війну в Україні ув’язнених, а також про поширений російськими телеграм-каналами відеозапис, на якому «вагнерівці»нібито страчують в’язня за те, що він здався в український полон.

Російський опозиційний журналіст Ілля Шепелін розповідав, як пропагандисти в Росії намагаються пояснити своїй аудиторії, що відбулося в Херсоні.

В етері було також записане заздалегідь інтерв’ю з російським підприємцем Володимиром Зав’яловим, якому загрожувало шість років в’язниці за те, що поміняв цінники в торговому центрі на антивоєнні. Також показали черговий випуск «Історій війни» з Андрієм Данилевичем.

У вечірньому слоті каналу іномовлення аналітик Центру досліджень продовольства і землекористування Київської школи економіки Павло Мартишев говорив про перешкоди, які чинить Росія реалізації «зернової угоди». «Зерна у світі вистачить усім, питання в його ціні», — зауважив експерт.

Заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло коментував «туманне», за характеристикою голови Центробанку Росії Ельвіри Набіулліної, майбутнє російської банківської системи та економіки. А також вплив санкцій, імовірність співпраці російської банківської системи з китайською тощо.

Журналіст-міжнародник, політичний оглядач Іван Яковина вважає, що в Росії немає боротьби еліт, є лише багато розмов про неї. Пригожина і Кадирова всі бояться, владу в Росії узурпувала мафія, опозицію вибили, а Захід байдуже за цим спостерігав. В Росії нікого, хто б міг змінити ситуацію, не лишилося, Путін воюватиме до останнього росіянина, а зупинити його можуть лише українські війська.

Завідувачка програмою славістики в університеті Вашингтона і Лі в штаті Вірджинія (США) Анна Бродська-Кроткіна підбивала підсумки проміжних виборів у США. Трампізм програв, і це добре, наголосила вона, адже деякі трампісти відверто казали, що ні копійки не дадуть Україні. Експертка розповіла, які гасла республіканців відштовхнули виборців, зокрема жінок і молодь.     

Волонтерка Світлана Бугаєнко розповіла про те, як у звільненому Херсоні зустрічали українських захисників, а також про важку гуманітарну ситуацію в місті під час російської окупації.

Політолог Максим Джигун припустив, що на саміті G20 Росія намагатиметься продавити як головну проблему порядку денного коронавірусну хворобу, щоб відсунути подалі тему війни в Україні. За прогнозом Джигуна, попри заклики України, Росію з G20 не викинуть.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
653
Теги:
Читайте також
21.11.2022 00:23
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
635
20.11.2022 18:57
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
968
18.11.2022 21:34
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 378
17.11.2022 23:49
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
880
16.11.2022 18:40
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
935
16.11.2022 00:50
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
740
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду