Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 липня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 липня

22 Липня 2022
1747
22 Липня 2022
19:04

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 липня

1747
Ситуація на фронті, виступ Олени Зеленської в Конгресі США, кремлівські фейки, прощання ведучих каналу «Україна 24» з глядачами.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 липня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 липня

Із липня 2022 року «Детектор медіа» на додачу до моніторингу спільного телемарафону «Єдині новини» почав моніторинг російськомовного марафону «FreeДом», який транслюється на каналі іномовлення UATV. Редакція «ДМ» публікує щоденні огляди ефіру та щомісячні огляди тематики і гостей в ефірі, а також якісний аналіз мовлення. 

У блоці каналу UATV правозахисник Павло Лисянський говорив про мобілізацію на окупованих територіях та умови, в яких там тримають українських полонених.

Експерт аналітичного центру KievStratPro Тарас Семенюк аналізував наслідки, зокрема для України, відставки прем’єр-міністра Італії Маріо Драгі: «Якщо до влади прийде партія «5 зірок», яка є максимально проросійською, взаємини Італії та України максимально зміняться. Це не буде друга Угорщина, Італія не відвернеться від України, але треба буде докласти великих зусиль задля збереження підтримки».

Воєнний експерт із Праги Юрій Федоров розповів про тренування Східного фронту НАТО у Німеччині, які, на його думку, свідчать про те, що в Північно-Атлантичному блоці усвідомили серйозність загрози з боку Росії. А екскерівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж констатував, що намагання РФ примусити Україну до перемовин є результатом програшів російської армії.

У блоці каналу «1+1» юрист Олександр Мережко розмірковував про перспективи визнання Росії державою-спонсоркою тероризму. 

Син експрезидента Республіки Ічкерія Анзор Масхадов коментував звернене до Путіна прохання Кадирова виділити Чечні системи ППО. Також Масхадов говорив про мобілізацію на території Чечні. «Мені навіть боляче про це казати. Ми пояснюємо людям, що це незаконна війна, що вони не мають права їхати в Україну на війну, що це не їхня війна», — розповів Масхадов. 

Журналістка «Радіо Свобода» Раджана Дугар-де-Понте говорила про великі втрати на війні в Україні серед бурятів і значну кількість відмовників. «Нам дуже прикро, коли кажуть, що найгірші злочини і безчинства в Бучі творили буряти. Це та ж сама пропаганда Кремля», — наголосила журналістка. За її словами, таку інформацію поширювала «ваша звільнена Денісова», а насправді в Бучі хазяйнували кадирівці і військові з Хабаровська, серед яких «було чимало етнічних українців». 

Канал «Інтер» на початку свого блоку показав фрагмент, а потім й повну версію історичного, за словами ведучих, виступу Олени Зеленської в Конгресі США.

Білоруський і американский політолог Віталій Шкляров пригадав затримання у Мінську 23 травня 2021 року лайнера компанії Ryanair, в якому летів із Афін до Вільнюса Роман Протасевич. 

Співзасновник проєкту «StopFake» Євген Федченко прокоментував чергову порцію кремлівських фейків, зокрема про «бойових кліщів» і «хворобу» президента Зеленського, а керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко — приховану мобілізацію в РФ і невиплату компенсацій родичам загиблих російських військових.

Увесь блок «України 24» минув під знаком того, що це був останній день роботи ведучих каналу в етері марафону. Вели етер по черзі Євген Кисельов, Катерина Федотенко і Юрій Бібік, Олег Білецький і Юлія Галушка, Василь Голованов, Віолетта Логунова і знову Євген Кисельов. Їхніми гостями були зокрема Борис Акунін, Єкатерина Шульман, Михайло Подоляк, Марія Єфросініна, Олександр Роднянський

Наприкінці глядачам показали відео, присвячене 30 рокам роботи «Медіа Групи Україна». Особливу увагу приділили участі команди каналу «Україна 24» у телемарафоні «FreeДом». Після сюжету у студії з’явились всі ведучі, які брали участь у телемарафоні. Євген Кисєльов виголосив зворушливу промову зі словами вдячності до колег, глядачів, а також головного акціонера Ріната Ахметова, який створив медіахолдинг і тим самим допоміг «встановити високу планку справжньої журналістики». 

«Ми йдемо, але проєкт «FreeДом» лишається. І ми ще разом попрацюємо, тому що нашій команді розходитись зовсім не хочеться, в наші плани це не входить», – підсумував Євген Кисельов.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1747
Теги:
Читайте також
26.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 184
25.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 266
24.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 233
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду