Kyiv Independent запустив онлайн-магазин для просування української культури та підтримки благодійних організацій

Kyiv Independent запустив онлайн-магазин для просування української культури та підтримки благодійних організацій

16 Серпня 2024
776
16 Серпня 2024
15:44

Kyiv Independent запустив онлайн-магазин для просування української культури та підтримки благодійних організацій

776
У коментарі «Детектору медіа» операційний директор Kyiv Independent, керівник проєкту Захар Процюк розповів, що лише за перший тиждень запуску вдалося продати майже 600 речей у 25 країнах світу. Це значно більше, ніж очікувала команда.
Kyiv Independent запустив онлайн-магазин для просування української культури та підтримки благодійних організацій
Kyiv Independent запустив онлайн-магазин для просування української культури та підтримки благодійних організацій

Українське англомовне видання Kyiv Independent запустило онлайн-магазин як ще один канал для просування української культури серед іноземної аудиторії та підтримки українських благодійних організацій. Про це «Детектору медіа» повідомила пресслужба медіа. 

Команда пропонує три колекції: 

  • основна з брендовим мерчем;
  • спеціальна колекція з роботами українських ілюстраторів з використанням важливих для України символів;
  • колаборація з ілюстратором Андрієм Волошиним.

Kyiv Independent планує передати весь прибуток з продажів основної колекції за перші три місяці благодійному фонду Repower, який організовує програми відновлення для бойових медиків. Надалі команда підтримуватиме різні організації. 

У розмові з «Детектором медіа» пресслужба видання розповіла, що ідея такого онлайн-магазину зʼявилась ще у 2022 році, але лише зараз її вдалось реалізувати. Ініціатива орієнтована переважно на іноземців, які становлять більшу частину авдиторії видання. Водночас варіант доставки також доступний в Україні.

Таким чином Kyiv Independent прагне розповсюджувати українську культуру та меседжі, зміцнювати звʼязок з членами спільноти, які неодноразово висловлювали бажання отримати мерч видання, а також заробити додаткові гроші для підтримки українців.

«Наш план мінімум — дати нашим читачам ще один спосіб взаємодіяти з нашим брендом і також диверсифікувати бізнес-модель. План максимум — зробити наш магазин помітною платформою для демонстрації української культури і мистецтва у світі. Плануємо заміряти успішність за обсягами продажів, фідбеком від наших читачів і кількістю нових клієнтів, які раніше не підтримували нас через мембершип чи донати», — розповів у коментарі «ДМ» операційний директор Kyiv Independent, керівник проєкту Захар Процюк.

За його словами, лише за перший тиждень запуску вдалося продати майже 600 речей у 25 країнах світу, що значно більше, ніж очікувала команда.

«Намагаємося справитися з таким попитом і радіємо, що стільки людей з різних країн світу будуть поширювати українську айдентику. Більше половини усіх покупок були зроблені людьми, які нам ніколи не донатили і ніколи не купували наш мембершип. Це дуже позитивна цифра і показує нам, що цей продукт нам допомагає активовувати нову когорту читачів», — вважає Захар Процюк. 

Нагадаємо, англомовне видання Kyiv Independent заснували в листопаді 2021 року колишні журналісти Kyiv Post після того, як власник медіа Аднан Ківан де-факто закрив видання. 

Kyiv Independent очолила колишня заступниця головного редактора Kyiv Post Ольга Руденко, гендиректоркою нового видання стала Дарина Шевченко.

Видання Kyiv Independent зареєструвалося як британська компанія. Медіаконсалтинговій компанії Jnomics належить 40% The Kyiv Independent, 60% — у власності редакції.

Головна редакторка Kyiv Independent Ольга Руденко в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомила, що основна аудиторія англомовного видання зосереджена у США та Канаді, далі йде Західна Європа.

Понад 70% фінансування українського англомовного видання Kyiv Independent становлять разові та щомісячні внески за клубною моделлю. 

До початку повномасштабної війни видання мало приблизно 800 підписників. Навесні 2022 року стався сплеск до 6–7 тисяч членів клубу, але «потім стався відкат і почалася дуже важка робота зі збільшення спільноти». Вже на початку 2023 року команда напрацювала число в 10 тисяч передплатників. Станом на травень 2024-го редакція досягнула свого максимуму в 11 тисяч платних підписників.

Фото: Христина Кулаковська

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
776
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду