Time помістив на обкладинку головну редакторку The Kyiv Independent Ольгу Руденко

Time помістив на обкладинку головну редакторку The Kyiv Independent Ольгу Руденко

12 Травня 2022
2399

Time помістив на обкладинку головну редакторку The Kyiv Independent Ольгу Руденко

2399
У статті розповідається як особиста історія Ольги Руденко в журналістиці, так і історія появи The Kyiv Independent.
Time помістив на обкладинку головну редакторку The Kyiv Independent Ольгу Руденко
Time помістив на обкладинку головну редакторку The Kyiv Independent Ольгу Руденко

Американський тижневик Time помістив на обкладинку головну редакторку українського видання The Kyiv Independent Ольгу Руденко та опублікував статтю про неї та її медіа в рамках проєкту Next Generation Leaders.

У матеріалі про The Kyiv Independent розповідається про те, як редакція готувалась до масштабного російського вторгнення, як різко збільшилась аудиторія видання – наприклад, за три дні кількість підписників у Twitter зросла з 30 000 до 1 мільйона і зараз налічує понад 2 мільйони. У Time зазначили, що The Kyiv Independent змогло зібрати майже 2 мільйони доларів на краудфандингу для підтримки своєї роботи.

Також видання розповіло особисту історію Ольги Руденко. Як вона зростала в Дніпрі, була «гіком, який любить книги та японське аніме», як мама заохочувала її робити кар’єру в галузі економіки, але дівчина обрала журналістику.

Після стажування в місцевій газеті у 2011 році Ольга переїхала до Києва, де влаштувалася на роботу в Kyiv Post і писала про лайфстайл – спочатку українською, а потім і англійською. У 2014-му Ольга Руденко також писала про війну на Донбасі, у 2016-му стала редактором, а в 2017-му – заступницею головного редактора.

У 2021 році Руденко отримала стипендію в Центрі Стіглера Чиказького університету. У той же час став наростати конфлікт між власником Kyiv Post та редакцією. Журналістка вирішила поїхати навчатись у США, потім повернутися в Україну і просто відпочити на деякий час.

8 листопада власник Kyiv Post Аднан Ківан повідомив про тимчасове призупинення роботи редакції і звільнення працівників. Ольга Руденко на той час перебувала в Чікаго, але зв'язалася з колегами і погодилася разом запускати новий проєкт, який отримав назву The Kyiv Independent. Спочатку це був просто інформаційний бюлетень, потім з'явився подкаст, а згодом і сайт. Наразі у виданні працюють 24 штатних журналіста та редактора. Повна історія – на сайті Time.

Фото: theukrainians.org, time.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2399
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду