The Kyiv Independent запускає школу англомовної журналістики J-school

The Kyiv Independent запускає школу англомовної журналістики J-school

6 Листопада 2023
849
6 Листопада 2023
19:35

The Kyiv Independent запускає школу англомовної журналістики J-school

849
Подати заявку на участь можна до 20 листопада 2023 року.
The Kyiv Independent запускає школу англомовної журналістики J-school
The Kyiv Independent запускає школу англомовної журналістики J-school

Видання The Kyiv Independent запускає 10-денну школу журналістики J-School. Вона відбудеться 1-10 грудня в Києві. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила гендиректорка медіа Дарина Шевченко.  

«Наша J-school — це 10-ти денне інтенсивне навчання для англомовних українських журналістів. Цілих 10 днів ми будемо говорити про всі нюанси і підводні камені роботи для іноземних аудиторій. Тренерами будуть журналісти та редактори The Kyiv Independent та колеги з іноземних медіа. Ми готові поділитись всім, що знаємо і, навіть, дати кілька цінних порад, якщо ви раптом збираєтесь запустити або реформувати вже існуючу англомовну версію свого видання. Все це безкоштовно», — розповіла вона.

Навчальна програма допоможе опанувати англомовним українським медійникам міжнародні стандарти журналістики та сторітелінгу, посилити їхні голоси в міжнародному середовищі. Учасники відвідають мережеві події, лекції та семінари від запрошених спікерів і тренерів. 

Як йдеться на сайті проєкту, подати заявку на участь у школі можуть позаштатні та штатні журналісти і редактори незалежних українських медіа з рівнем англійської B2 або вище та досвідом роботи в журналістиці не менше 1 року. 

«Якщо ми хочемо, щоб у нашого світу було хоч якесь гідне майбутнє, нам потрібно зробити все можливе, щоб приростати покоління молодих журналістів, які знають, що таке ця професія, які готові розповідати незручні історії та тримати владу підзвітною. Історія показала, що також важливо, щоб українські журналісти знали, як доносити місцеві історії до міжнародної аудиторії, як говорити зі світом, щоб він слухав. Цього ми будемо вчити їх у нашій першій J-школі», — сказала головна редакторка The Kyiv Independent Ольга Руденко.

Для участі в школі потрібно заповнити онлайн-форму до 20 листопада. Організатори оберуть 15 офлайн та 10 онлайн-учасників. Учасникам з регіонів зможуть забезпечити проїзд та проживання.

Нагадаємо, англомовне видання The Kyiv Independent заснували у листопаді 2021 року колишні журналісти Kyiv Post після того, як власник медіа Аднан Ківан де-факто закрив видання. 

The Kyiv Independent очолила колишня заступниця головного редактора Kyiv Post Ольга Руденко, гендиректоркою нового видання стала Дарина Шевченко.

Видання The Kyiv Independent зареєструвалося як британська компанія. Медіаконсалтинговій компанії Jnomics належить 40% The Kyiv Independent, 60% — у власності редакції.

Головна редакторка The Kyiv Independent Ольга Руденко в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомила, що основна аудиторія англомовного видання зосереджена у США та Канаді, далі йде Західна Європа.

у березні цього року у виданні створили новий відділ, що спеціалізуватиметься на журналістських розслідуваннях воєнних злочинів та інших темах, пов’язаних з російською агресією в Україні та поза її межами.

Ілюстрація: The Kyiv Independent

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
849
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду