Ольга Руденко, The Kyiv Independent: Наша основна аудиторія – США і Канада, далі йде Західна Європа

Ольга Руденко, The Kyiv Independent: Наша основна аудиторія – США і Канада, далі йде Західна Європа

28 Жовтня 2022
949

Ольга Руденко, The Kyiv Independent: Наша основна аудиторія – США і Канада, далі йде Західна Європа

949
Ольга Руденко: До війни люди з України становили 20-25%, а зараз менше 10%.
Ольга Руденко, The Kyiv Independent: Наша основна аудиторія – США і Канада, далі йде Західна Європа
Ольга Руденко, The Kyiv Independent: Наша основна аудиторія – США і Канада, далі йде Західна Європа

Головна редакторка The Kyiv Independent Ольга Руденко в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомила, що основна аудиторія англомовного видання зосереджена у США і Канаді, далі йде Західна Європа.

«До війни люди з України становили 20-25%, а зараз менше 10%. Такий розподіл аудиторії — 20% з України, 80% з-за кордону — був і в Kyiv Post. А тепер відсоток іноземців збільшився. Найбільша аудиторія — США і Канада, далі йде Західна Європа. Ми орієнтуємося на Північну Америку, і якщо робимо подію для спільноти, то ввечері, щоб американці могли потрапити», — каже Руденко.

На думку Руденко, зараз у світі недостатньо інформації про Україну англійською, іспанською, французькою мовами.

«Це величезна проблема. Південна Америка отримує багато російських наративів, а Африку ми програли давно і системно. Видно, наша влада це усвідомила і нещодавно відправила з візитом в Африку віцеспікера Олександра Корнієнка», — каже Руденко.

Також редакція не виключає, що випускатиме контент іншими мовами, а не тільки англійською:  «Ми про це думаємо. Просто не хочемо робити погано, наприклад, гугл-переклад іспанською мовою. Насправді і з англійською потрібно ще багато працювати». 

Зараз у редакції працює трохи більше 30 людей і це дуже молодий колектив, — більшості людей по 20 із чимось років.

«З іноземців у нас є француз, японка, американки, канадійки, поляк, нещодавно до нас приєднався австралієць. Двоє наших людей поки що лишаються в Європі, куди вони евакуювалися, і кілька новинарів працюють із Північної Америки. Це наша нічна зміна». 

Більшість цих людей — це та група, яка прийшла з Kyiv Post після гучного скандалу з закриттям цього медіа.  

«Власник (Kyiv Post Аднан Ківан — ДМ.) сказав, що ми можемо повернутися, крім головного редактора. Ми, звичайно, сказали: "Ні". Група, яка вирішила засновувати щось нове», — каже Руденко.

До The Kyiv Independent  перейшли деякі автори з діаспори, які писали колонки в Kyiv Post: «Наприклад, Євген Чолій, колишній президент Світового конгресу Українців, пише нам колонки регулярно. У нас немає постійних блогерів чи колумністів. Іноді ми бачимо цікавий важливий текст в українських медіа і питаємо, чи можемо його перекласти. Як, приміром, колонку Андрія Загороднюка, де він пояснює певні речі про війну».  

Англомовне видання The Kyiv Independent заснували у листопаді 2021 року колишні журналісти Kyiv Post після того, як власник медіа Аднан Ківан де-факто закрив видання. 

The Kyiv Independent очолила колишня заступниця головного редактора Kyiv Post Ольга Руденко, гендиректоркою нового видання стала Дарина Шевченко.

Видання The Kyiv Independent зареєструвалося як британська компанія. Медіаконсалтинговій компанії Jnomics належить 40% The Kyiv Independent, 60% — у власності редакції.

Фото: Костянтин Чернічкін/The Kyiv Independent 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
949
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
551 дн. тому
Найбільш миролюбні СРСР, КНДР, ..., та всі диктатури, особливо православні. Найбільше зла в світі було під управлінням українців (Брежнєва Хрущова) і руками українців (голодомор окупація рейдерство розкрадання). Говорять про геноцид, а в думках знищили 145 мільонів таких самих засліплених пропагандою Кисельова з ІСТV Пінчука, навіть немовлят бо: "там всі таки". А якби була можливість фізично? Країна з найбільшою в світі кількістю злих побажань і прокльонів на адресу всіх і своїх і інших. І як таке зло опинилось у такій халепі?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду