На ICTV2 відбудеться телевізійна премʼєра фільму Олеся Саніна «Довбуш»

На ICTV2 відбудеться телевізійна премʼєра фільму Олеся Саніна «Довбуш»

6 Серпня 2024
842
6 Серпня 2024
17:05

На ICTV2 відбудеться телевізійна премʼєра фільму Олеся Саніна «Довбуш»

842
Фільм «Довбуш» встановив декілька рекордів, ставши однією з найгучніших стрічок українського кінематографа
На ICTV2 відбудеться телевізійна премʼєра фільму Олеся Саніна «Довбуш»
На ICTV2 відбудеться телевізійна премʼєра фільму Олеся Саніна «Довбуш»

До Дня Незалежності, на телеканалі ICTV2 відбудеться телепрем’єра пригодницько-історичного блокбастера «Довбуш». Про це повідомила пресслужба телеканалу. 

В основу сюжету історичного блокбастера були покладені легенди і фольклорні історії героїчних подвигів ватажка опришків Олекси Довбуша. Сміливий легендарний гуцул жив у Карпатах у XVIII столітті, прагнув справедливості для українців і очолив повстання проти польської шляхти. І досі карпатські повір’я і пісні розповідають, як відважний лицар Довбуш зміг перехитрити не тільки ворогів, але й саму смерть.

В головних ролях знялися справжні зірки і відомі актори українського кіно: Сергій Стрельников, Олексій Гнатковський, Дарія Плахтій, Роман Ясіновський, Олег Шульга та ін. Режисером, співпродюсером, співавтором сценарію виступив Олесь Санін, відомий за фільмом «Поводир». Оператор Сергій Михайльчук.

Зйомки масштабної історичної картини тривали кілька років, творча команда працювала на натурних локаціях у Карпатах, Дрогобичі, Тернопільській області, Львові та Києві. Свірзький замок біля Львова, Збаразький замок на Тернопільщині, мальовничі скелі Довбуша, хребет Свидовець з Герешавським озером, Дорогобицька солеварня — це лише неповний перелік знакових місць, де відбувалося фільмування «Довбуша».

Одним з найважливіших челенджів для знімальної групи було відтворення аутентичної атмосфери Карпат XVIII століття. Фахівцям вдалося реконструювати унікальні техніки бою опришків і шляхтичів, вивчити та відтворити елементи побуту і костюмів тієї пори для різних шарів населення, групу консультували історики, етнографи, експерти з геральдики й історії зброї, реконструктори історичних битв тощо.

Український історичний блокбастер «Довбуш» встановив декілька рекордів. Стрічка стала найдорожчою картиною, її бюджет склав 120 млн. грн. Також «Довбуша» переглянули більше півмільйона глядачів у воєнний 2023 рік, фільм заробив в прокаті чималий бокс-офіс — 68,27 млн. грн.

Телепрем'єра фільму відбудеться 24 серпня о 20:00.

Нагадаємо, що днями в Києві розпочалися зйомки 16-серійного проєкту каналу ICTV2 «АТП “Рапід”» про двох напарників-водіїв, що доставляють вантажі в різні куточки нашої країни.

Фото: пресслужба ICTV2 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
842
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду