Телеканал ICTV2 разом з ГУР зніме шпигунський трилер

Телеканал ICTV2 разом з ГУР зніме шпигунський трилер

4 Червня 2024
1513
4 Червня 2024
19:41

Телеканал ICTV2 разом з ГУР зніме шпигунський трилер

1513
Сценарій створюється за мотивами одноіменного роману Андрія Кокотюхи.
Телеканал ICTV2 разом з ГУР зніме шпигунський трилер
Телеканал ICTV2 разом з ГУР зніме шпигунський трилер

Телеканал ICTV2 за підтримки Головного управління розвідки Міністерства оборони України зніме повнометражний художній фільм «Таймер війни» про українського шпигуна Влада Хмару. Сценарій створюється за мотивами одноіменного роману Андрія Кокотюхи.

Події фільму охоплюють перші дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Оперативник ГУР Влад Хмара має виявити російського «крота» в СБУ. В процесі роботи головний герой дізнається про зв'язок «крота» з російським терористом Гюрзою, що готує в Києві масштабний теракт, аби деморалізувати містян та оборонців столиці. До теракту лишається 12 годин – за цей час Хмара має зупинити Гюрзу.

«Робота воєнної розвідки вже дає чимало сюжетів для втілення не лише в новинах та документальних стрічках. Популяризація власних спецслужб засобами гостросюжетного кіно та загалом масової культури особливо важлива під час війни. Подібні стрічки створюють в усіх країнах, і нарешті ця практика приходить в Україну», – коментує очільник ГУР Кирило Буданов.

Книга Андрія Кокотюхи «Таймер Війни. Довга комендантська година» побачила світ у лютому 2023 року. Перший тираж розійшовся за чотири місяці, а за підсумками року роман увійшов до лідерів продажів.

«Ідея цілого циклу шпигунских романів на актуальну тему, по гарячих слідах, виникла вже весною 2022 року. Мене як автора консультують фахівці з різних напрямів. Ми не розкриваємо військових таємниць, головне – щоб історія мала реальну основу, яку я адаптую для пригодницького роману та подальшого екранного втілення», – ділиться письменник і автор сценарію Андрій Кокотюха.

За підтримки ГУР МО зараз триває робота над другою книгою – романом «Точка виходу», який теж буде екранізовано.

«Ми хочемо створити першу в Україні шпигунську франшизу, головним героєм якої буде офіцер воєнної розвідки. Впевнена, глядачу цікаво побачити фільм про роботу сучасних українських розвідників і спецслужб, створений за підтримки ГУРівців», – каже креативна продюсерка телеканалу ICTV2 Інесса Соболєва.

Проєкт про легендарного українського кінорозвідника має реалізуватись уже в жовтні 2025 року, саме в цей час вийде в прокат перший фільм «Таймер війни».

Режисером виступить Олег Туранський, виконавця головної ролі українського оперативника Влада Хмари – телеканал ICTV2 поки не розкриває.

Нагадаємо, що 5 червня о 22:00 в ефірі ICTV2 відбудеться телепрем'єра документального фільму «Легіони світла» з циклу «Воєнна розвідка України». Стрічка «Легіони світла» стала вже шостим фільмом циклу і присвячена іноземцям, які воюють у лавах Міжнародного легіону ГУР МО України.

Читайте також:

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1513
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду