В ефірі ICTV2 — прем’єра документальних циклів «Кремль. Гібридна війна» та «Рецепти промивання мізків»

В ефірі ICTV2 — прем’єра документальних циклів «Кремль. Гібридна війна» та «Рецепти промивання мізків»

3 Травня 2024
655
3 Травня 2024
14:06

В ефірі ICTV2 — прем’єра документальних циклів «Кремль. Гібридна війна» та «Рецепти промивання мізків»

655
Обидва проєкти створив Starlight.Doc за фінансової підтримки Європейського Союзу.
В ефірі ICTV2 — прем’єра документальних циклів «Кремль. Гібридна війна» та «Рецепти промивання мізків»
В ефірі ICTV2 — прем’єра документальних циклів «Кремль. Гібридна війна» та «Рецепти промивання мізків»

У травні в ефірі ICTV2 відбудуться прем’єри двох документальних кіноциклів — «Кремль. Гібридна війна» та «Рецепти промивання мізків», які розкажуть про кремлівські методи гібридної війни та пропаганди. Про це «Детектор медіа» повідомила пресслужба каналу.

«Проєкти створені під егідою Starlight.Doc та вироблені в рамках Всеохопної інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації, що впроваджується Starlight Media та Smart Angel у співпраці з експертними організаціями та за фінансової підтримки Європейського Союзу», — йдеться у повідомленні. 

Як розповіла шоуранерка проєктів та генеральна креативна продюсерка нон-скріптед напряму телеканалів ICTV та ICTV2 і Starlight.Doc Тетяна Гребенік, своє головне завдання творці проєктів бачили у тому, щоби допомогти глядачам краще розуміти дії росіян і як результат — бути більш підготовленими до опору їхнім маніпуляціям.

«Вперше про поняття “гібридної війни” Україна дізналася 2014 року, коли рф почала відпрацьовувати свої перевірені тактики на нашій країні. Проте насправді кремль застосовує ці методи вже понад 20 років – від моменту приходу володимира путіна до влади, а корінням вони взагалі сягають ще практик спецслужб радянського союзу.  Щоб ефективно протистояти ворогові на всіх рівнях, треба знати і розуміти усі методики й технології, які він використовує, вміти аналізувати заяви перших осіб держави-агресора, бачити взаємозвʼязки між подіями, у яких прослідковується російський слід. Це й стало головною мотивацією для нас – створити цикл просвітницьких програм, які допоможуть нашим глядачам краще розуміти ворога, а отже – ефективно протистояти його маніпуляціям», — прокоментувала Гребенік.

7 травня о 22:00 заплановано показ першого фільму з 9-серійного циклу «Кремль. Гібридна війна», автори якого досліджують 20 років правління путінського режиму.

У циклі йтиметься про те, як вибудовувалася вертикаль влади у Росії, яку роль в управлінні державою з перших днів правління Путіна відігравали секретні служби, коли Кремль почав використовувати гібридні методи війни за межами Росії, дестабілізуючи країни колишнього СНД, Євросоюзу, США та навіть Близького Сходу та Африки.

До створення кожного з епізодів залучили політиків, істориків, свідків подій, коментарі яких покликані допомогти глядачам розібратися у гібридних технологіях.

9 травня о 22:00 в ефірі ICTV2 вийде перший епізод із 5-серійного циклу «Рецепти промивання мізків», який досліджує методи перетворення народу на покірну диктатору масу.

«Проєкт використовує кулінарію як метафору «виварювання» свідомості людей з використанням тоталітарних і авторитарних інструментів та порівнює методи пропаганди з кулінарною книгою, яка має конкретні правила, рецепти та інгредієнти», — йдеться в анонсі. 

У кожній із п’яти серій циклу глядачі дізнаються про п’ять універсальних інструментів промивання мізків, до яких вдавалися у нацистській Німеччині, сталінському Радянському Союзі, під час етнічних чисток у Руанді, для встановлення диктатур у Лівії та Ірані та у Путінській Росії.

Читайте також:

Як повідомляв «Детектор медіа» раніше, у лютому цього року в ефірі ICTV2 відбулася прем'єра документального фільму «Крим. Остання цитадель», приуроченого до 10-ї річниці анексії Криму і початку війни Росії проти України.

Також у лютому в межах загальнонаціонального марафону «Єдині новини» вийшов документальний фільм «Коли життя сильніше», який став спільним проєктом Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) та Starlight Doc за підтримки Данії та Республіки Корея.

Фото: ICTV2

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
655
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду