«Довбуш» став найкасовішим українським ігровим фільмом року

«Довбуш» став найкасовішим українським ігровим фільмом року

20 Вересня 2023
2079
20 Вересня 2023
09:45

«Довбуш» став найкасовішим українським ігровим фільмом року

2079
За чотири вікенди стрічка зібрала понад 43 мільйони гривень, а кількість проданих квитків сягнула 304 318.
«Довбуш» став найкасовішим українським ігровим фільмом року
«Довбуш» став найкасовішим українським ігровим фільмом року

Після четвертого прокатного вікенду історична стрічка «Довбуш» стала найкасовішим українським ігровим фільмом 2023 року. Про це повідомляє Державне агентство з питань кіно.

За час показів у кіно фільм зібрав 43 141 437 гривень бокс-офісу, а кількість проданих квитків сягнула 304 318. І це ще не остаточні результати, адже прокат триває, зазначили в Держкіно.

Як передає hromadske, для порівняння, стрічка  «Памфір» за сім тижнів прокату зібрала майже 11 440 055 гривень. Фільм «Люксембург, Люксембург» за майже чотири тижні прокату зібрав 28,5 мільйона гривень. 

Водночас мультфільм «Мавка. Лісова пісня» за сім тижнів у прокаті зібрав понад 154 млн гривень.

«Довбуш» — це історичний фільм режисера Олеся Саніна. Стрічка розповідає про найвідомішого з опришківських ватажків у Карпатах Олексу Довбуша. Жорстоке правління місцевих магнатів змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків Довбушів брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей та слави, а другий — боротьби за справедливість для людей. 

Бюджет фільму становить понад 120 млн грн, з них 65 млн — це державне фінансування. Знімальний процес розпочався в серпні 2018 році й тривав п’ять років.

За перший вікенд прокату історичний екшн «Довбуш» зібрав 8,7 мільйона гривень. Права на показ фільму придбали понад 20 країн.

Читайте також:

Фото: Максим Поліщук, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2079
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду