У  Києві відбудеться виставка жіночої воєнної фотографії

У Києві відбудеться виставка жіночої воєнної фотографії

15 Липня 2024
890
15 Липня 2024
16:41

У Києві відбудеться виставка жіночої воєнної фотографії

890
Роботи, представлені в експозиції, створені трьома жінками з різним досвідом та професіями
У  Києві відбудеться виставка жіночої воєнної фотографії
У  Києві відбудеться виставка жіночої воєнної фотографії

19 липня в Національному музеї Тараса Шевченка відкриється виставка воєнної фотографії «Її очима». До неї увійшли роботи українських фотографок, зроблені після початку повномасштабного вторгнення Росії. Про це «Детектору медіа» повідомили організатори виставки.

Темою виставки стала документація сьогодення, ключовою обставиною якого є війна. На світлинах зафіксовані бойові дії та повсякденність цивільних і волонтерів, простір навколо, який змінився під впливом війни.

За словами організаторів виставки, роботи, представлені в експозиції, створені трьома жінками з різним досвідом та професіями. Окрім спільної теми робіт, їх об’єднує здатність побачити ледь вловиме світло в темряві війни.

Фотохудожниця Василина Врублевська працює у жанрі fashion-фотографії та репортажу. У своїх роботах вона торкається емоційної сторони моменту, зафіксованому на світлині.

Іва Сідаш — фотографка, чиї роботи публікуються в Financial Times, Spiegel, Business Insider, Ukraїner, Reporters та інших міжнародних та українських виданнях.

Анастасія Вербова (Вербова Дощечка) — очільниця прес-служби батальйону «Вовки да Вінчі», яка фіксує події на фронті.

Мисткині документували дійсність воєнного часу в Ірпені та селі Мощун Київської області, Куп’янську, селі Мала Рогань Харківської області, Костянтинівці та Торецьку Донецької області, Львові, а також в реабілітаційному центрі Стейтен-Айленд у Нью-Йорку (США).

«Сьогодні жінки вимушені взяти на себе виняткову відповідальність: для одних — бути опорою та підтримкою для своїх рідних, піклуватись про дітей — крутити шестерні цивільного життя; для інших — зі зброєю в руках, боронити країну. Та всі вони, незалежно від обраної ролі, відважні у збереженні життя, у своїй вірі і стійкості. Саме вони, виразно бачачи потворність війни, її жахливу гримасу, наділені світлою силою оберігати своїх від тотальної темряви», — описує ідею експозиції кураторка Ірина Бойко.

Виставка стала можливою завдяки Ользі Санден, яка жила та навчалась в Україні. Зараз меценатка мешкає в Нью-Йорку та планує організувати виставку «Її очима» також в цьому місті.

Експозиція триватиме до 4 серпня 2024 року.

Час: 19 липня, 18:30

Місце: Національний музей Тараса Шевченка, бульвар Шевченка, 12, атріум

Нагадаємо, що раніше у центрі Mediacor у Кишиневі відбувся благодійний аукціон, а також виставка робіт українського фотожурналіста Яна Доброносова, який перебував неподалік НДСЛ «Охматдит» в момент прильоту російської ракети 8 липня і зафільмував наслідки ворожого удару.

Читайте також: 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
890
Читайте також
24.10.2023 13:23
Юлія Поліковська
«Детектор медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду